11.04.07: Anna Amaliaerne - ambassadørerne for Den regionale udviklingsplan -slår nu dørene op til en række tesaloner i Midtjylland. Med på menukortet er de første 200 idéer, som de 24 kvinder har fået af 200 repræsentanter for regionens offentlige og private virksomheder. Idéerne findes på www.annaamalia.dk – og flere vil komme til.

Anna Amaliaerne - ambassadørerne for Den regionale udviklingsplan - slår nu dørene op til en række tesaloner i Midtjylland. Med på menukortet er de første 200 idéer, som de 24 kvinder har fået af 200 repræsentanter for regionens offentlige og private virksomheder. Idéerne findes på www.annaamalia.dk – og flere vil komme til.

De 24 Anna Amaliaer repræsenterer mange forskellige dele af regionens erhvervs-, kultur-, og uddannelsesliv, og der er næppe nogen af de slagkraftige kvinder, der agter at stille sig tilfredse med at sippe til den tynde drik. Lige som deres forbillede, Hertuginde Anna Amalia af Weimar i Tyskland, fokuserer de sammen med salon-gæsterne på at fostre bæredygtige idéer, der kan omsættes til handling og gøre Region Midtjylland til et førende kraftcenter for vækst og udvikling. Samlet bliver der udklækket og diskuteret idéer til Den regionale udviklingsplan på små 100 saloner frem til Sankt Hans.

Et par appetitvækkere:
Drømme og visioner for det gode liv i Region Midtjylland. Jane Clemensen, innovationschef, Alexandra Instituttet, serverer te og indsamler idéer i Bruuns Galleri i Århus, fredag den 20. april kl. 13-17.

Udvikling og innovation i områder uden for storbyerne. Bolette van Ingen Bro, direktør for Videncenter for Fødevareudvikling og Ingeborg Svennevig, natur - og miljøchef i Holstebro Kommune, inviterer 45 små og mellemstore virksomheder til te og fordybelse i NUpark, Holstebro den 20. april kl. 13-15.

Se flere af de planlagte tesaloner på www.annaamalia.dk

De 24 kvinder har frie hænder til at invitere, hvem de vil til deres saloner, og de bestemmer selv, hvilke temaer, der skal endevendes. Til Sankt Hans afleverer Anna Amalierne deres anbefalinger til Region Midtjylland og sætter dermed officielt punktum for deres indsats. Anbefalingerne indgår i det videre arbejde med Den regionale udviklingsplan.

Enhver er sin egen Anna Amalia
Alle interesserede kan følge med og blande sig i debatten: Efter hver salon skriver Anna Amaliaerne dagbog på deres egen hjemmeside www.annaamalia.dk og her kan enhver præsentere sin egen idé og bidrage til regionens udvikling.

Yderligere information

Generelt
Anders Debel, kontorchef, Regional Udvikling, tlf. 2329 9837 eller
Jane Baad Jensen, projektleder, tlf. 5152 9748

Saloner den 20. april
Jane Clemensen, innovationschef, Alexandra Instituttet, tlf. 8942 5669.
Bolette van Ingen Bro, direktør for Videncenter for Fødevareudvikling, tlf. 9612 7621.
Ingeborg Svennevig, natur - og miljøchef i Holstebro Kommune, tlf. 96 11 7801.

Hvad er en regional udviklingsplan?
Den regionale udviklingsplan er en vision for, hvordan
Midtjylland skal udvikle sig de næste mange år.
Hensigten med Den regionale udviklingsplan er at skabe
sammenhæng og synergieffekter mellem de kommunale,
regionale og nationale initiativer, der tages i
vores region, gennem en fælles vision og strategi for
udviklingen i Midtjylland.
Udkast til Den regionale udviklingsplan skal præsenteres
for offentligheden i slutningen af 2007.