Gratis bredbånd til alle vestjyder. Midtjysk kulturrute. Flere pæredanskere i Gellerup. Nyt liv i forsamlingshusene. Jobbytte mellem offentligt og privat ansatte. De 24 kvinder, der udgør Region Midtjyllands Anna Amalia korps møder fredag regionsrådet med favnen fuld idéer, der nu skal tages politisk vare om.

Gratis bredbånd til alle vestjyder. Midtjysk kulturrute. Flere pæredanskere i Gellerup. Nyt liv i forsamlingshusene. Jobbytte mellem offentligt og privat ansatte. De 24 kvinder, der udgør Region Midtjyllands Anna Amalia korps møder fredag regionsrådet med favnen fuld idéer, der nu skal tages politisk vare om.

Knap 1.000 idéer er det blevet til. Når de 24 Anna Amaliaer fredag den 22. juni takker af, har de været værtinder ved en række saloner, hvor flere end 2.000 borgere har debatteret, lyttet og bidraget med idéer til at gøre regionen til et bedre sted at leve og arbejde. Og mange flere har læst med i Anna Amaliaernes dagbøger på nettet. Siden påske har de 24 ildsjæle lagt sig i selen for at tænke nyt og anderledes om regionens fremtid sammen med de mange salondeltagere. Hermed giver de deres bud på, hvad der skal arbejdes videre med i Den Regionale udviklingsplan.

Idéer præsenteres i ord, billeder og musik

Ved overdragelsen fredag præsenteres et større udvalg af idéer og projektforslag fra salonerne på en udstilling i ord, billeder og musik. Her vil også tre Anna Amaliaer, Jane Clemensen, Bolette van Ingen Bro og Heidi Balling, give deres personlige beretning om forløbet. Desuden vil næstformand for regionsrådet, Aleksander Aagaard (V), komme med et bud på, hvordan de mange idéer kan omsættes til handling: Hvad sker der med idéerne, når stafetten går videre til regionsrådet?

Anna Amaliaer skubber til udvikling

Formanden for regionsrådet, Bent Hansen (S), der selv har deltaget i en række saloner, vil sige tak til kvinderne på vegne af rådet, og det gør han med en forvisning om, at Anna Amaliaerne har gjort en endog meget positiv forskel: ”Vores 24 dynamiske og kreative Anna Amalia-kvinder trækker vi politikere op og skubber til den udvikling, der er i gang i Region Midtjylland. Demokrati skal være åbent, og blandt andet salonerne, herunder dem der er holdt på åben gade, har givet politikere og borgere en helt unik mulighed for at mødes. Det skal vi have mere af i regionen!”.

Udviklingsplan til høring

Borgerne i Region Midtjylland kan stadig nå at give deres mening til kende, når Den regionale udviklingsplan sendes til høring i efteråret 2007. Planen forventes vedtaget i første halvår af 2008. Se de mange idéer på www.annaamalia.dk og læs mere om Den regionale udviklingsplan på www.regionmidtjylland.dk

Anna Amaliaernes hjertebørn

De 24 kvinder er nu mange erfaringer og idéer rigere – og dem vil de fortsat gerne dele ud af: Hvordan har livet som Anna Amalia været? Hvad er den bedste salonoplevelse? Alle har de deres hjertebarn – den idé, de vil arbejde videre for at omsætte til handling. Her et lille udpluk:

”Vi skal nurse de mindre virksomheder”

– Lone Andersen.

”Region Midtjylland skal være et mekka for mangfoldighed”

– Mina Harding Iranzad.

”Mentorbank skal hjælpe de unge med valg af uddannelse”

- Gitte Hornshøj.

Få Anna Amaliaernes beretning om et anderledes regionsprojekt – kontakt journalist Helle Mogensen, Regional Udvikling, tlf. 21 67 95 93

Anna Amaliaerne overdrager idéerne til regionsrådet

Tid:17.30-19.00.

Sted: Regionsrådssalen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg.

Kontakt

Alexander Aagard, næstformand for regionsrådet (V), tlf. 2945 2441/ 8652 28 99

Journalist Helle Mogensen, Regional Udvikling, tlf. 21 67 95 93