20-02-2008

Sådan ser den ud "æggebakken" som endnu dog kun er fyldt med museæg

Hurtigere og mere præcise diagnoser, bedre behandlinger, nyudviklet udstyr – og en række nye virksomheder, der kan gøre sundhedsområdet til en indtægt for den midtjyske region og fastholde langt flere af de hundredvis af dygtige kandidater, som hvert år forlader de midtjyske uddannelsesinstitutioner.

Det er, hvad de 41 medlemmer af Regionsrådet i Region Midtjylland satser på, efter at de i dag, onsdag, vedtog at støtte to nye initiativer med tilsammen 70 millioner kroner over de næste tre år.

Pengene skal gå til at etablere to såkaldte udviklingsplatforme, der på hver sin måde skal være bindeled mellem sundhedsverdenen og forretningsverdenen. Bag dem står henholdsvis Alexandra Instituttet og MedTech Innovation Center, MTIC, i Århus.


Fra forskning til faktura:
Nye ideer får hjælpende hånd

Meget ville se anderledes ud, hvis lægen på forhånd kunne sætte netop det ene befrugtede æg, der havde størst chance for at blive til et barn, op i kvindens livmoder. Og det kan han måske inden for overskuelig fremtid. Men kun fordi en god ide faldt i de rette hænder og nu er på vej til at blive produceret under navnet ”EmbryoScope”.
Hent artiklen som er til fri afbenyttelse


Foto er til fri anvendelse, når Region Midtjylland er angivet som kilde.

Hvis du vil vide mere, kontakt:

Jens K. Gundersen, adm. direktør for Unisense, formand for sammenslutningen BioMedNet, medlem af det midtjyske vækstforums taskforce for megasatsningen Erhverv – Sundhed.
Tlf. 8944 9501 / 2160 1675 
jkg@unisense.com

Morten Kyng, dr. scient., professor i pervasive computing og leder af Center for Pervasive Computing, Aarhus Universitet, samt Center for Pervasive Healthcare.
Tlf. 8942 5715 / 2026 9911
mkyng@daimi.au.dk

Erik Sejersen, afdelingschef, oplevelsesøkonomi og landdistrikter, Regional Udvikling, Region Midtjylland.
Telefon: 87 28 51 20 
Erik.Sejersen@ru.rm.dk