Forskningsenheden på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder har fået nye laboratoriefaciliteter, som især skal bruges til forskning i barnløshed. Indvielsen finder sted i dag (20. oktober) kl. 14.00


Forskningsenheden på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder har fået nye laboratoriefaciliteter, som især skal bruges til forskning i barnløshed. Indvielsen finder sted  i dag (20. oktober) kl. 14.00 

Med Regionshospitalets nyvundne status som akuthospital, er der opstået et øget behov for at arbejde med kvalitetsforbedring og udvikling, for at kunne give patienterne den bedst mulige behandling. En stor del af dette er muligheden for at kunne gennemføre forskellige forskningsaktiviteter på hospitalet. Det bliver i endnu højere grad muligt med det nye forskningslaboratorium.

Der er flere fordele ved det nyetablerede forskningslaboratorium. Alle de forskere, der er tilknyttet hospitalet slipper nu for at tage turen til Århus eller andre laboratoriefaciliteter, men kan i stedet foretage deres forskning på hospitalet. En anden og væsentlig fordel er, at hospitalet får bedre mulighed for at opbygge et varigt og bæredygtigt forskningsmiljø, en form for drivhus for forskningen, hvor de nye laboratoriefaciliteter kan anspore og inspirere flere af hospitalets medarbejdere, med forskellige faglige baggrunde, til også at forske.

- Det er en meget stor fordel for de forskellige forskningsaktiviteter, vi har her på hospitalet, at vi har fået etableret et helt nyt forskningslaboratorium. På den måde bliver de medarbejdere, der er involveret i forskning uafhængige af at skulle bruge eksterne laboratorier til deres arbejde, men vi håber da også, at vi med de nye faciliteter kan inspirere nogle af vores dygtige kolleger i huset til at kaste sig over forskningen, forklarer forskningsenhedens leder Jens Fedder.

Fokus på fertilitet
Forskningslaboratoriet kan anvendes til en række forskellige forsk-ningsaktiviteter. I laboratoriet kan forskerne blandt andet dyrke celler og foretage molekylærbiologiske undersøgelser. Det kan for eksempel være DNA-undersøgelser.

Det meste af arbejdet i laboratoriet vil i starten dreje sig om forskellige former for fertilitetsforskning, altså forskning i forskellige problematikker i forhold at få børn. Der er blandt andet et projekt i gang, der skal forsøge at få stamceller til at udvikle sig til fungerende sædceller.

Aktuelt er der tilknyttet 3 ph.d. studerende, en bioanalytiker og forskerspire til forskningsenheden, der i samarbejde med forskningsleder Jens Fedder, vil være de første til at benytte de nye faciliteter.

Flere oplysninger
  • Hospitalsdirektør, Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 7927 4401
  • Cheflæge Steen Friberg Nielsen, tlf. 7927 4402
  • Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 7927 4403
  • Forskningsleder Jens Fedder, tlf. 26820368