6.000 midtjyder inviteret til borgertopmøde
I dag, lørdag modtager 6.000 midtjyder en invitation til borgertopmøde om fremtidens sundhedsvæsen. Dermed får de en exceptionel mulighed for at fortælle politikerne, hvilken vej de mener sundhedsvæsenet skal gå.
På samme tid, men forskellige steder i landet, vil i alt 800 borgere diskutere udfordringerne for fremtidens sundhedsvæsen. De fire borgertopmøder bliver bundet sammen og synkroniseret, så der i virkeligheden bliver tale om ét topmøde. |
I dag, lørdag, modtager 6.000 midtjyder en invitation til borgertopmøde om fremtidens sundhedsvæsen. Dermed får de en exceptionel mulighed for at fortælle politikerne, hvilken vej de mener sundhedsvæsenet skal gå.
De borgere der siger ja tak, kommer til at bruge en hel lørdag på at diskutere fremtidens sundhedsvæsen med hinanden med politikerne i Regionsrådet for Region Midtjylland som ivrige tilhørere.
Borgerne kommer til at diskutere spørgsmål som:
• Hvordan tager vi os bedst af mennesker med kroniske sygdomme?
• Hvilke sygdomme skal behandles først?
• Hvor skal snitfladen være mellem det private og det offentlige sundhedsvæsen?
- Måske skal vi gøre tingene på en helt anden måde?, siger 1. næstformand for regionsrådet og formand for sundhedsplanudvalget, Johannes Flensted-Jensen (S), og lægger dermed op til en åben debat.
Han håber, borgertopmødet vil bidrage til at få de store visioner frem, og at der vil blive tegnet nogle klare linier for, hvad borgerne synes er vigtigst.
Hr. og fru Danmark
De 6.000 der får invitationerne er udvalgt ved lodtrækning. På den måde sikrer regionen, at de udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen. Til selve topmødet er der plads til ca. 200 deltagere.
Skulle der melde sig flere end de 200, vil deltagerne blive valgt ud, så regionen sikrer, at så mange befolkningsgrupper som muligt kommer til orde.
- Det er meget vigtigt for os, at det ikke – igen – er tordenskjolds soldater, der møder op, eller mennesker, der repræsenterer særinteresser. Deres meninger hører vi under alle omstændigheder. Nu vil vi gerne høre hr. og fru Danmark, siger Johannes Flensted-Jensen.
Demokratisk nyskabelse
Men det er ikke kun i Region Midtjylland, der bliver inviteret til debat om fremtidens sundhedsvæsen. Også i Region Nordjylland, Region Sjælland og Region Hovedstaden modtager 6.000 tilfældigt udvalgte borgere i dag en invitation til et lignende borgertopmøde i deres region. På samme dag og samme tid. Med brug af ny teknik bliver møderne synkroniseret, så deltagerne fra de fire møder kan følge med i, hvad der sker de forskellige steder.
- Med 800 borgere og medlemmer af de fire regionsråd bliver borgertopmødet dermed det største af sin art i Danmark nogensinde. Samtidig er det en demokratisk nyskabelse i Danmark at inddrage borgerne i det omfang og på den måde, siger Johannes Flensted-Jensen.
Baggrund og fakta
• Borgertopmødet ruller af stablen lørdag den 1. november kl. 10 – 17
• Deltagerne er alle inviterede. Der er altså ikke åbent for alle
• I Region Midtjylland finder borgertopmødet sted i Silkeborg Hallerne, Ansvej 114, 8600 Silkeborg
• Læs mere om borgertopmødet på www.borgertopmoede.rm.dk
• På debatsiden Sund Fremtid varmer region Midtjylland op til borgertopmødet. Her har alle mulighed for at give deres besyv med.
• Hent grafik til tryk
• Hent grafik til TV
Flere oplysninger
1. næstformand for regionsrådet, Johannes Flensted-Jensen (S) 8728 5014 / 2084 0352 / jfj@rr.rm.dk
Kommunikationskonsulent Anja Amdisen 8728 5817 / anja.amdisen@stab.rm.dk
Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.