Velfærdsteknologi

Spiserobot, automatisk toilet og fjernbetjeninger, der kan det hele. Det er blevet hverdag for fysisk handicappede beboere på det regionale tilbud Tagdækkervej i Hammel.


Og netop velfærdsteknologien øger de handicappedes selvværd og selvtillid og får dem til at føle sig mere ligeværdige i samfundet. Det fastslår en ny masterafhandling, der præsenteres på Hjælpemiddelinstituttets landsdækkende boligkonference mandag den 28. september i Århus.

Projekt Smart Home
Bag Smart Home står tre parter: Region Midtjylland,  Hjælpemiddelinstituttet og Realdania, der har financieret projekt Smart Home. Fem beboere på det regionale tilbud Tagdækkervej i Hammel har afprøvet de teknologiske løsninger.

- Beboerne oplever en nytteværdi ved, at der er teknologiske løsninger, som kan hjælpe dem og gøre dem selvhjulpne. Det rykker ved beboernes selvværd, at de kan klare sig selv med de meste intime og elementære gøremål i hverdagen, forklarer projektleder og personen bag masterafhandlingen, Inger Kirk Jordansen.

Se velfærdsteknologi til handicappede i praksis
Pressen er velkommen til boligkonferencen den 28. september på Hotel Helnan i Århus, hvor der vil være mulighed for at tale med projektleder Inger Kirk Jordansen og beboeren Nadja Moyes fra Tagdækkervej. Læs mere om konferencen på www.hmi.dk.

Pressen er også velkommen på Tagdækkervej i Hammel både før og efter konferencen, hvor der vil være mulighed for at tale med beboere og personale omkring projekt Smart Home.

Bogen om Smart Home kan hentes her på siden fra mandag

Flere oplysninger

Smart Home projektleder, Inger Kirk Jordansen, 4191 8162
Stedfortræder på Tagdækkervej, Tove Andersen Stræde, 2174 2879
Presserådgiver, Region Midtjylland, Marianne Jakobsen, 2172 9179

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer

Foto

Nadja Moyes er glad for at kunne klare sig selv lidt mere. Ikke mindst når det gælder intime situationer. Her er hun ved sit teknologisk, nye toilet.
Foto: Fotograf Tonny Foghmar, Favrskov Fotografi.