Gymnasieelever fra Herning, Randers, Skjern, Horsens og Viborg mødes 20. oktober for at teste jobbet som regionsrådsmedlem. Næstformand Johannes Flensted-Jensen (S) byder velkommen. Pressen er velkommen.
Gymnasieelever fra Herning, Randers, Skjern, Horsens og Viborg mødes 20. oktober for at teste jobbet som regionsrådsmedlem. Næstformand Johannes Flensted-Jensen (S) byder velkommen. Pressen er velkommen.
Gymnasieklasserne sætter sig på politikernes pladser i regionsrådssalen i Viborg, får en introduktion til regional politik, og skal så straks i gang med at finde løsninger på svære politiske dilemmaer. Det set-up som Region Midtjylland hare valgt for den 20. oktober ligner i mangt og meget den politiske hverdag for de 41 medlemmer af regionsrådet.
For at stimulere de unges interesse for demokratiet har Region Midtjylland blandt andet udskrevet en notatkonkurrence og inviteret alle samfundsfaglige gymnasieklasser til at prøve talenterne af som politikere i realistiske omgivelser.
Stemmeret ikke afgørende
- At der givetvis vil deltage ikke-stemmeberettigede elever imellem spiller ingen rolle, for målet er at åbne elevernes øjne for regionens ansvarsområder og det politiske ansvar. I det lys er det mindre vigtigt, om eleverne sætter deres første kryds ved dette eller næste valg, siger regionsdirektør Bo Johansen forud for elevernes besøg i næste uge.
De fem gymnasieklasser fra Uddannelsescenter Herning, Handelsskolen Minerva, HTX Skjern, Horsens Gymnasium og Viborg Katedralskole var ude i lodtrækning med 11 interesserede gymnasieklasser, før billetten til 20. oktober var hjemme. Når det går løs, bliver eleverne præsenteret for den fulde regionale pakke: Sundhed, Regional Udvikling, Psykiatri og Social. Ansvarsområder for ca. 24 milliarder kroner.
En del af regionens valg-pakke
Det politiske test-laboratorium i regionsrådssalen i Viborg er en del af regionens samlede valg-tilbud, der inkluderer undervisningsmateriale, notatkonkurrence og debatmøde. Målgruppen er samfundsfagselever i alle klasser på de 60 gymnasiale uddannelsesinstitutioner i regionen.
Gymnasieelevernes dag i Regionshuset Viborg kommer til at veksle mellem oplæg, spørgetid, diskussion, ordførerrunder, debat og afstemninger. Eleverne bliver kørt til Viborg i busser, og dagen varer fra kl. 10 til 15.
Fakta om deltagerne
• 2 c HHX Global Business, Uddannelsescenter Herning. Lærer Gitte Thyregod Skov. 23 elever.
• HHX, samfundsfag B, HH2+HH3, Handelsskolen Minerva, Randers. Lærer Gitte Cannon. 31 elever.
• HTX 109, HTX Skjern. Lærer Jolande Leinenbach. 23 elever.
• 3cSA/STX, Horsens Gymnasium. Lærer Martin Ingemann Hansen. 16 elever.
• 3.X/STX, Viborg Katedralskole. Lærer Tina Kjær Jacobsen. 12 elever.
Klik ind på det ungdoms-univers Region Midtjylland har udviklet til undervisningsbrug forud for valget 17. november.
Flere oplysninger
- Næstformand i Regionsrådet Johannes Flensted-Jensen (S), tlf. 2084 0352
- Regionsdirektør Bo Johansen, tlf. 8728 5020
- Gymnasielærer og ordstyrer på debatmødet Martin Ingemann Hansen, tlf. 2252 0209
- Konsulent Anja Amdisen, Koncern Kommunikation, Region Midtjylland, tlf. 8728 5817
- Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.