Regionsrådet i Region Midtjylland har modtaget nedenstående orientering om, hvilken behandling en kvindelig socialrådgiver i Holstebro fik før og under behandling på hospitalet.
Regionsrådet i Region Midtjylland har modtaget nedenstående orientering om, hvilken behandling en kvindelig socialrådgiver i Holstebro fik før og under behandling på hospitalet.
Den tragiske hændelse tidligere på ugen, hvor en kvinde blev overfaldet med en kniv i Holstebro, har givet anledning til spørgsmål og myter – bl.a. baseret på upræcise oplysninger i pressen.
Spørgsmålene berører også den præhospitale indsats og disponering. For at undgå yderligere myter, kan det oplyses:
Alarmen modtages kort efter kl. 8. Efter ca. fem minutter ankommer ambulancen. Få minutter senere ankommer den præhospitale sygeplejerske. Efter kort tid på skadestedet afgår ambulancen mod Herning. Efter få kilometers kørsel mødes ambulancen af en lægebil, hvorefter lægen forsætter med ambulancen.
I ambulancen indledes behandling og hospitalet i Herning adviseres, således at hospitalets traumehold er parat ved ambulancens ankomst og forberedt på en patient med alvorlige knivstik.
Ambulancen ankommer mindre end 40 minutter efter alarmen til hospitalet i Herning. Ved ankomsten er patienten ved bevidsthed.
Efter en kort supplerende diagnostisk undersøgelse iværksættes hyper-akut operation. Efter 1½ times operation med to erfarne kirurger, må det desværre konstateres, at patientens liv ikke kan reddes.
Beslutningen om at køre patienten til Herning var baseret på en umiddelbar vurdering af patientens tilstand og behov. Efterfølgende vurderes det fortsat, at patienten fik den bedst mulige behandling ved at køre til Herning frem for det nærliggende Regionshospital i Holstebro, idet beredskabet i Herning er opbygget til og forberedt på en så omfattende og hyperakut operation, som der her var brug for.
Flere oplysninger
- Direktør Leif Vestergaard Pedersen, tlf. 2124 2316 eller 8728 5040
- Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.