16-04-2010



Naturkræfterne og naturens gang er centrale elementer i de to superprojekter, som Region Midtjylland onsdag besluttede at støtte med risikovillig udviklingskapital. Det drejer sig om ”KRAFT – Powered By Nature” i Ringkøbing og “Planet Randers” i Randers. Støtten er en del af indsatsen for at etablere internationale oplevelsesfyrtårne i regionen.


Oplevelsesfyrtårnene er en del af Vækstforums satsning på oplevelsesøkonomi. I 2009 har Havets Hus i Grenaa fået en støtte på i alt 13 mio. kroner fra de regionale midler til erhvervsudvikling og EUs Regionalfond.
I denne omgang er det projekterne i henholdsvis Ringkøbing og Randers som får støtte. Ansøgerne har det seneste år arbejdet på at kvalificere projekterne yderligere, og begge projekter indeholder præcist definerede oplevelseskoncepter.

Passer ind
”Det er en styrke ved de to projekter, at de kan ses som en integreret del af den allerede eksisterende strategiske indsats i regionen”, siger Bent Hansen, formand for Vækstforum og Regionsrådet.
”For KRAFTs vedkommende passer det indholdsmæssige fokusområde godt sammen med vores megasatsning for energi og miljø, og Planet Randers relaterer sig både til megasatsningen for sundhedsrelateret erhverv og fødevaresatsningen.
Det bliver spændende at følge udviklingen i de to projekter, og vi håber selvfølgelig, at den risikovillige kapital, vi giver i støtte til udviklingen af projekterne, bærer frugt. Det vil inden for en kortere årrække berige regionen med to nye oplevelsesattraktioner af internationalt format.”

KRAFT – Powered By Nature
”KRAFT – Powered By Nature” er en attraktion, der tager udgangspunkt i naturen som ressource. Her skal vind, sol, hav og ny teknologi forvandles til engagerende, kraftfulde og berigende helårsoplevelser for hele familien. Ud over at være et tilbud til turister skal KRAFT fungere som et udstillingssted eller showroom for nye miljø- og energirigtige løsninger.
Åbningen af attraktionen er planlagt til maj 2015, og der forventes 200.000 besøgende om året. Ringkøbing-Skjern Kommune, Ringkøbing Fjord Handels- og TurismeCentret, Vestas Wind Systems A/S og Innovation Lab er involveret i projektet.

Planet Randers
”Planet Randers” indeholder to store udstillingselementer: World Dome og Planet Randers Tidsrejsen.
World Dome vil være en massiv udvidelse af den nuværende indendørs attraktion Randers Regnskov, nemlig etablering af en 63.000 m2 ellipseformet dome (verdens største indendørs zoo) opbygget som en projektion af et verdenskort på bygningen. Her oplever den besøgende på en geografisk rejse kontinenternes og verdenshavenes mest markante biosfærer.
Planet Randers Tidsrejsen er en rejse gennem tiden i Danmark. Området langs Gudenåen skal bruges til at formidle viden og fungere som en tidsrejse, hvor besøgende kan møde de store dyr, der har været, er eller kunne blive en markant del af Danmarks biodiversitet.
Når alle faser af World Dome er gennemført, forventes mellem 800.000 og 900.000 besøgende om året.

Se mere om de internationale oplevelsesfyrtårne i Region Midtjylland.


Billedtekst: De to planlagte attraktioner KRAFT – Powered By Nature (til venstre) og Planet Randers forventes henholdsvis at kunne tiltrække 200.000 og 8-900.000 besøgende årligt.
Download 
foto i høj opløsning af KRAFT – Powered By Nature
Download
foto i høj opløsning af Planet Randers

Flere oplysninger:

  Bent Hansen, formand for
Vækstforum for Region Midtjylland og
formand for Regionsrådet
Telefon: 8728 5010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk
  Erik Sejersen, afdelingschef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5120
Mobil: 2068 5588
erik.sejersen@ru.rm.dk 



Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne