Fremtidens behandling begynder i telefonen, i ambulancen eller på vej til et nyt akutcenter, hvor alle med pludselig opstået sygdom bliver modtaget. Det giver forskere helt nye muligheder for at være med fra starten af det lange rullende hospital.
På Forskningens Dag på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, fredag 29. oktober sætter en række forskere fokus på de helt nye muligheder, der opstår, når alle akutte patienter fremover modtages samme sted.
- I dag kommer akut syge til hospitalet via for eksempel skadestue, vagtlæge, hjerteafdelingerne eller neurologiske afdelinger. I fremtiden kommer de alle via en akutafdeling, og det giver forskerne mulighed for at stå lige inden for døren og begynde deres forskning allerede der, siger forskningsleder på Center for Akutforskning Troels Krarup Hansen.
Han vil på Forskningens Dag fortælle om centret, der er et nyt forskningsinitiativ på Århus Sygehus.
Akutforskning tiltrækker mange unge forskere, og på Forskningens Dag vil såvel de som repræsentanter for forskeruddannelsen på Aarhus Universitet og Forskningsstøtteenheden på Århus Sygehus på en særlig inspirationsstand give gode råd til, hvordan man kommer i gang med en forskerkarriere.
Blandt foredragene, hvortil der er offentlig adgang, er titler som ”Nye muligheder for tidlig diagnostik i ambulancerne” og ”Hvordan går det ved hjertestop på hospitalerne i Århus”
Forskningens Dag finder sted fredag 29. oktober kl. 10-16 på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus, Dansk Neuroforskningscenter (DNC) bygning 10, Nørrebrogade 44, Århus C
Yderligere oplysninger
- Forskningsleder , læge ph.d. Troels Krarup Hansen, tlf. 6167 9616 / troeha@rm.dk