02-12-2010



Bogen ”Midt i historierne” er en unik sammenstilling af naturen, kulturhistorien og kunsten i Region Midtjylland. En oplevelsesmættet rejse hjemme i sofaen. Pressen inviteres til at møde forfatterne bag bogen den 8. december på Gl. Estrup Herregårdsmuseet.


Har du hørt, at der lever fugleedderkopper på Himmelbjerget og skorpioner i Frijsenborgskovene?
Eller at Ølstrup Kirke i Vestjylland som den eneste kirke rummer et maleri af kunstneren Emil Nolde?
Eller kender du historien om en af de mest mislykkede militæroperationer i dansk historie, nemlig forsøget på at tilbageerobre Anholt fra briterne?
De spændende beretninger om den midtjyske natur, kunst og kultur står nærmest i kø for at blive læst i bogen ”Midt i historierne”.

Ud til boghandlerne
Den udkommer netop tidsnok til at blive årets julegave til dem, der elsker gode historier og gerne vil blive klogere på naturens, kulturens og kunstens udvikling i den midtjyske region.
Bag udgivelsen står Midtjyske Museers Udviklingsråd og Region Midtjylland. Bogen er foreløbig trykt i 2.500 eksemplarer, der er på vej ud til regionens boghandlere. Da bogen er en del af projektet ”Kend din region”, der finansieres af Regionsrådet, kan prisen hos boghandlerne holdes nede på 250 kroner.

Reception 8. december
Bogen vil blive præsenteret ved en reception, hvor bogens initiativtagere og forfatterne vil være til stede. Derudover taler regionsrådsformand Bent Hansen og forfatteren Jens Smærup Sørensen.

Pressen er velkommen til arrangementet, der foregår:

onsdag, den 8. december 2010
klokken 14-16 på
Gl. Estrup Herregårdsmuseet
Randersvej 2, 8963 Auning


  Midt i historierne
255 sider, 250 kroner
1. oplag: 2.500 eksemplarer
Et eventuelt overskud fra bogen vil gå til nye, fælles formidlingsprojekter for regionens museer


Flere oplysninger:

Erik Bach Andersen
udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5138
erik.andersen@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne

Billedtekst - øverste foto: Det er en hidsig lille dame, og ingen ved, om hun er giftig. Nordlig fugleedderkop findes i tusindvis omkring Himmelbjerget.



Det totale nederlag ved Anholt. 15. marts 1811 - 1.000 danske soldater og mariner roede mod Anholt for at befri øen fra briternes overherredømme, men de blev opdaget. Halvdelen blev dræbt eller taget til fange, mens resten panisk roede hjem igen.

Alle fotos er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få dem i høj opløsning på www.ru.rm.dk