26-05-2011



En stribe nye tiltag skal i de kommende år gøre de danske strande til mere attraktive udflugtsmål hele året. Fremtidens Strand skal være for alle, der vil bade, dyrke sport, opleve naturen eller nyde stranden på andre måder. Konference 20. juni løfter sløret for Fremtidens Strand og gør status over badesikkerheden.

Konferencen om badesikkerhed og Fremtidens Strand indledes på Hotel Fjordgården i Ringkøbing og slutter med en redningsøvelse på stranden ved Søndervig.
Om formiddagen bliver deltagerne opdateret på badesikkerheden ved de danske kyster og får seneste nyt om initiativer, der forhåbentlig kan forebygge nogle af de omkring 70 drukneulykker, som statistikkerne forudsiger vil ske hvert år. Heraf sker cirka hver femte i forbindelse med badning ved kysterne.
Erfaringerne viser, at den største fare ved kysterne er uvidenhed, og derfor lægges der mange kræfter i en massiv information. Med udgangspunkt i de fem baderåd er der rundsendt plakater til sommerhusene og etableret samarbejde med private erhvervsdrivende, der trykker baderådene på eksempelvis bagerposer.
Et andet initiativ er et flydetov, der indhegner et badeområde ved Thorsminde, mens et tredje, planlagt initiativ er en tydelig nummerering af samtlige strande, så det bliver nemmere at tilkalde hjælp til det rigtige sted ved ulykker.

Et kik ind i fremtiden
Eftermiddagen står i fremtidens tegn. Når visionen for Fremtidens Strand præsenteres, handler det om, hvordan strandene ”indrettes”, og hvilke tilbud de skal have for at være attraktive året rundt for mange forskellige målgrupper – eksempelvis badeturister, naturelskere, surfere, lystfiskere og miljøinteresserede.
Parterne bag konferencen samarbejder om konceptet Fremtidens Strand, der blandt andet vil omfatte en række udviklingsinitiativer, der forventes bred opbakning til at gennemføre de kommende år.

Visionens mange udfordringer
Visionen om fremtidens strand vil bygge på en række analyser. Eksempelvis en interessentanalyse, som kortlægger de parter, der har en interesse i Fremtidens Strand, samt en analyse, der giver nogle bud på, hvordan fremtidens strand skal se ud, og klarlægger hvilke krav brugerne stiller, suppleret med uddybende research om turismepotentialet og strandgæsternes præferencer til stranden.
Med udgangspunkt i visionen vil der blive besvaret mange spørgsmål på konferencen, men det må forudses, at der skal foretages mere analysearbejde og gennemføres mange forsøg, før Fremtidens Strand er en realitet i fuld skala.

Redningsøvelse
Dagen slutter med en redningsøvelse, som TrygFonden, Farvandsvæsenet og Søværnets Operative Kommando står for. Øvelsen foregår på stranden ved Søndervig og varer cirka en time.

Det er Region Midtjylland, der på vegne af række aktører inviterer til konferencen, som har fokus på badesikkerhed og kystområder.
Se listen over de mange aktører nedenfor.


Pressen er velkommen til at overvære hele eller dele af konferencen.

Se invitation med oplysninger om tilmelding m.m.

Billedtekst:
Hvordan ønsker vi fremtidens strande? Kan vi afværge endnu flere drukneulykker, og skal de, der bruger strandene, kun serviceres med ren natur eller også have internet, butikker, parkeringsfaciliteter, vandrestier og informationsstandere? Det er spørgsmål, der vil blive belyst på konferencen 20. juni.
Fotoet er til fri brug, men kun i forbindelse med pressemeddelelsen. Få det i høj opløsning ved at klikke på det.

Arrangører:
Region Midtjylland, Midt- og Vestjyllands Politi, politikredsens vestkystkommuner (Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Thisted) samt disses redningsstationer og strandfogeder, Rådet for større Badesikkerhed, TrygFonden, Blå Flag, Friluftrådet, SAR (Flyveredningstjeneste) SOK (Søværnets Operative Kommando), Farvandsvæsenet, Kystdirektoratet, Naturstyrelsen.

Flere oplysninger

Sven-Henrik Brandstrup, udviklingskonsulent
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Mobil: 5151 7274
sh.brandstrup@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne