Den elektroniske patientjournal rydder bordet i Region Midtjylland
I starten af juni blev MidtEPJ rullet ud på regionshospitalerne i Viborg og Skive, og fremover bliver alle journaler elektroniske og kan udveksles frit mellem alle regionens hospitaler
I starten af juni blev MidtEPJ rullet ud på regionshospitalerne i Viborg og Skive, og fremover bliver alle journaler elektroniske og kan udveksles frit mellem alle regionens hospitaler
Flere års intenst arbejde med et af Danmarks største og mest komplekse offentlige it-projekter blev i sidste uge afsluttet med succes. Det skete, da 2500 medarbejdere på regionshospitalerne i Viborg og Skive kunne tage MidtEPJ i brug. Dermed har alle regionens knap 20.000 sundhedsprofessionelle adgang til de samme patientoplysninger.
- Dette er en milepæl i regionens historie og et mål, som jeg er meget stolt over, at vi har nået. Vi har hele tiden haft fokus på, at Region Midtjylland skulle udvikle og indføre én fælles elektronisk journal på alle vore hospitaler. Det er nu lykkedes, og det beviser, at store offentlige it-projekter godt kan gennemføres med succes, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).
Arbejdet med at implementere den fælles midtjyske journal, MidtEPJ, begyndte i starten af 2010, og Regionshospitalet Randers var det første hospital, som tog journalen i brug. I 2011 kom turen til hospitalerne i Silkeborg, Hammel, Herning og Holstebro, og i 2012 blev Aarhus Universitetshospital, Psykiatrien og Regionshospitalet Horsens koblet på.
Samarbejdsprojekt med danske it-firmaer
MidtEPJ er udviklet af Region Midtjylland i et samarbejde med de århusianske it-firmaer Systematic og Capgemini og tager afsæt i Systematics it-sundhedsplatform, Columna Clinical Information System. Systemet bidrager til mere simple arbejdsprocesser på hospitalerne og yder stærk bistand til klinikernes arbejde og øger effektiviteten og patientsikkerheden.
- Med MidtEPJ får alle vore sundhedsprofessionelle adgang til en lang række moduler, som bl.a. understøtter booking af operationer og undersøgelser på tværs af afdelinger og hospitaler. Det betyder, at hvis en patient bliver indlagt i Viborg, og senere skal overflyttes til f.eks. en specialafdeling i Aarhus, kan klinikere hente relevante patientoplysninger i MidtEPJ. Det er et vigtigt skridt på vejen mod et sammenhængende sundhedssystem, siger hospitalsdirektør Gert Sørensen fra Aarhus Universitetshospital, som også er MidtEPJ’s systemejer.
Indfrielsen af det overordnede mål får dog ikke Region Midtjyllands ledelse og medarbejdere til at slække på ambitionerne om, hvad MidtEPJ skal kunne håndtere. Der vil fortsat være fokus på ny funktionalitet, øget driftsstabilisering og konsolidering af det sundhedsfaglige indhold.
Allerede i slutningen af juni vil systemet igen blive opgraderet, og til efteråret vil flere nye funktionaliteter blive implementeret i MidtEPJ, som løbende vil blive udviklet i fremtiden.
Fakta
- Ideen om en elektronisk patientjournal opstod allerede før årtusindskiftet, hvor amterne begyndte at udvikle deres egne systemer. Derfor var der mange forskellige EPJ-løsninger på vej, da regionerne blev dannet i 2007. I Region Midtjylland valgte man at arbejde videre med løsningen fra Aarhus Amt, og det er den, som nu har udviklet sig til MidtEPJ.
- MidtEPJ er den første elektroniske patientjournal, som dækker alle hospitalerne i én region. Det betyder, at det bliver lettere for Region Midtjylland at integrere og udveksle oplysninger med de øvrige regioner i Danmark.
- Se filmen ”En fælles patientjournal”
- Læs mere om MidtEPJ
Flere oplysninger
- Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S): 7841 0010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk
- Hospitalsdirektør Gert Sørensen, Aarhus Universitetshospital 7846 2331 / 2286 3266 / gertsoer@rm.dk
- Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer.
- Region Midtjyllands pressevagt svarer alle hverdage fra kl. 8 til kl. 17 på tlf. 7841 0666