Endelig efter flere års hårdt forarbejde kommer der det liv i Sundhedshus Grenaa, som regionen, kommunen og ikke mindst borgerne længe har efterlyst.



Endelig efter flere års hårdt forarbejde kommer der det liv i Sundhedshus Grenaa, som regionen, kommunen og ikke mindst borgerne længe har efterlyst. Hele stueetagen og første sal er pr. 1. oktober fuldt udlejet. Ombygningen er i fuld gang, og alle lokaler vil stå færdige i september.

Fagligt miljø
– Det er en fantastisk dejligt, at vi nu får en positiv udvikling i sundhedshuset. Vi får nu et fundament at arbejde videre på og håber, at det nye sundhedstilbud vil brede sig som ringe i vandet, så vi kan få udviklet et bredt fagligt miljø i huset. Det vil være til glæde for både borgerne i området og for dem, der arbejder i huset, lyder det fra hospitalsdirektør Thomas Pazyj.
– Erfaringerne fra andre sundhedshuse viser, at så snart nogle vælger at flytte ind, følger flere efter, og jeg håber, at hele byen vil være med til at understørre denne positive udvikling, siger Patzyj, der flere gange har måttet stå på mål for den manglende indflytning, senest da Støtteforeningen for Grenaa Sundhedshus tidligere på måneden holdt generalforsamling.

Samarbejde
Mere end halvdelen af første sal kommer til at rumme en stor fysioterapiklinik, dertil kommer at en praktiserende læge kommer her til sommer. I stueetager rykker kommunens sundhedsafdeling ind sammen med forskellige regionale tilbud.
– Her fra Regionshospitalet Randers vil vi selvfølgelig fortsat leve op til den betjening af nærområdet, som regionsrådet har besluttet. Vi ser frem til nu at kunne gøre det i et godt samarbejde med andre dele af sundhedssektoren, siger Thomas Pazyj og hentyder til blandt andet Grenaa Fysioterapi og Træningsklinik, der flytter til sundhedshuset fra Nytorv i Grenaa.
¬– Vi ser også mulighederne i et større samarbejde og med faglige synergier mellem husets andre aktører og faggrupper, læger kommune, jordmødre, akutklinikken. Akutklinikken kan evt. også komme til at drage nytte af vores faglige ressourcer, fortæller Lise Bang, den ene af ejerne bag fysioterapien. Hun ser frem til at man lokalpolitisk udbygger samarbejdet mellem praksissektoren og de kommunale indsatsområder med optimering af kræfter og fagligheder som mål.

Ideelle rammer
– I Sundhedshuset får vi den plads, vi har brug for i perfekte rammer til behandling og træning. Vi garanterer, at der nu skal komme liv i huset hver dag fra tidlig morgen til sen aften. Vi får udsigt og dejligt højt til loftet i bogstaveligste forstand, siger Thorbjørn Storm, den anden af ejerne bag fysioterapien. Udover patienter kommer de større lokaler også klinikkens mange trænende medlemmer til gode.
– Vi arbejder sammen med 39 af landets mest specialiserede fysioterapiklinikker om bl.a. kvalitetssikring, certificering, intern uddannelse og leverer materiale til forskning, siger Lise Bang, der forventer deres indflytning i løbet af september.



Et hus hvor sundhed bliver omdrejningspunktet og energierne kan samles om at gøre Djursland sundere.