19-12-2014
Tidligere medicinaldirektør Palle Juul-Jensen lægger navn til ny ringvej omkring hospitalet i Skejby
I forbindelse med hospitalsbyggeriet i Skejby bliver der anlagt en del nye veje, bl.a. en to kilometer lang indre ringvej omkring hospitalet. Vejen får navnet Palle Juul-Jensens Boulevard, og hospitalet får dermed adressen Palle Juul-Jensens Boulevard 99 fra 1. januar 2015.
Fra 1. januar 2015:
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 99
8200 Aarhus N
Den sidste del af Brendstrupgårdsvej, hvor hospitalet har adresse i dag, bliver en del af ringvejen omkring hospitalet, og derfor bliver ændringen af vejnavnet og den nye hospitals-adresse nødvendig, efterhånden som ringvejen bliver udbygget.
- Nu skifter vi adressen i indkaldelsesbreve, i patientpjecer og på hjemmesiden, men vi undgår ikke en periode, hvor adresseskiftet kan give anledning til forvirring. Det vigtigste budskab til patienterne er derfor, at hospitalet i Skejby ligger, hvor det plejer for enden af Brendstrupgårdsvej. Det er kun navnet på det sidste stykke af vejen, der er ændret, siger kommunikationschef Jens-Ole Winther.
Inspiration fra Jysk Medicinshistorisk Selskab
Det er byrådet i Aarhus Kommune, der har besluttet navnene på de nye veje i Skejby efter at have indhentet forslag fra Region Midtjylland. Kommunen ønskede, at navneforslagene tog udgangspunkt i markante afdøde danskere med forbindelse til sundhedsverdenen eller i områdets arkæologiske historie.
Region Midtjylland har fået inspiration fra Jysk Medicinhistorisk Selskab og foreslået, at ringvejen kommer til at hedde Palle Juul-Jensens Boulevard.
Den to kilometer lange ringvej vil fungere som en hovedtrafikåre, der forbinder hospitalet med indfaldsvejene, og den kaldes en boulevard, fordi den får en betydelig bredde med fire spor, bred midterrabat, grønne siderabatter med tilhørende cykelsti og fortov.
Boulevarden opkaldes efter lægen Palle Juul-Jensen (1929-98), der i 1971-88 var en markant dekan for det Lægevidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet og medicinaldirektør, dvs. leder af Sundhedsstyrelsen, i 1988-95. Palle Juul-Jensen var forkæmper for etableringen af Skejby Sygehus og fortaler for etablering af et samlet århusiansk universitetshospital.
De øvrige nye veje i området
Den nordlige indfaldsvej til hospitalet kommer til at hedde Tyge Søndergaards Vej. Den forbinder Paludan Müllers Vej med Palle Juul-Jensens Boulevard og skal samtidig fungere som den vigtigste vej til Akutcentret og til TrygFondens Familiehus.
Carl Krebs Vej vil blive den sydlige indfaldsvej til hospitalets afdelinger. Vejen forbinder den sydlige del af Paludan Müllers Vej med Palle Juul-Jensens Boulevard.
Karen Elise Jensens Vej vil forbinde Paludan Müllers Vej med Forum i hjertet af hospitalet med bl.a. ankomstområde med information og butikker samt forsknings- og laboratoriefaciliteter.
CV for Palle Juul-Jensen (6.8.1929 – 26.12.1998):
Dansk læge, speciallæge i neurologi og i klinisk neurofysiologi, lektor ved Aarhus Universitet 1969-1988. Han var fra 1971-1988 en karismatisk dekan for det Lægevidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet (og fik betegnelsen ”fakultetsejer”). Han har i flere år haft betydelige tillidshverv i sundhedsvæsenet og sundhedspolitiske organer. Palle Juul-Jensen var fra 1988-1995 medicinaldirektør i Danmark, dvs. leder af Sundhedsstyrelsen. Palle Juul-Jensen var i en årrække forkæmper for etableringen af Skejby Sygehus og fortaler for etablering af et samlet århusiansk universitetshospital.
opdateret: 19-12-2014
Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde