Flygtninge midlertidigt ind i Brædstrups sygeplejeboliger
05.02.2016
Samarbejde mellem Hospitalsenheden Horsens og Horsens Kommune skaber plads til 30-35 flygtninge.
De tidligere sygeplejeboliger – og tidligere livsstilscenter - ved Brædstrup Sygehus skal i en periode huse 30-35 flygtninge, som efter planen rykker ind i boligerne i løbet af foråret. Flygtningene skal ifølge integrationsloven tilbydes en bolig, når de modtages, og oftest starter de i en midlertidig bolig, mens de afventer eventuel familiesammenføring og et varigt botilbud.
Horsens Kommune lejer boligerne af Hospitalsenheden Horsens, og lejeaftalen løber foreløbig i to år – med mulighed for forlængelse eller opsigelse med tre måneders varsel.
Sygeplejeboligerne på Skovbrynet 3 vil kunne tilvejebringe i alt 32 boliger, fordelt på én tre-værelses lejlighed, otte to-værelses lejligheder og 13 et-værelses lejligheder, hvor de større lejligheder er velegnede til familier med børn, mens de mindre et-værelses lejligheder forventes anvendt til enlige eller par.
Det tilstræbes, at de midlertidigt placerede flygtninge og familiesammenførte i sygeplejeboligerne så vidt muligt anvises en varig bolig i Brædstrup – af hensyn til kontinuiteten for såvel børn og voksne i forhold til daginstitution, skolegang og arbejde. Det er en kommunal forpligtigelse at finde den varige bolig.
- Jeg er meget tilfreds med, at vi i et fint samarbejde med Region Midtjylland og Hospitalsenheden Horsens har fået en aftale i stand, så vi kan tilbyde nogle rigtig gode midlertidige boliger til de flygtninge, vi skal modtage her i Horsens Kommune. Det er vigtigt, at vi får spredt flygtningene ud i hele kommunen – samtidig med, at vi opfylder kravene om, at bopælen skal være tæt på skole, dagtilbud og i det hele taget ikke skaber fysiske barrierer for, at flygtninge kan deltage i sprogundervisning og anden forberedelse til at komme i gang med at arbejde, siger borgmester Peter Sørensen.
Også formanden for Region Midtjylland, Bent Hansen (S), er glad for, at sygeplejerskernes tidligere boliger kommer i brug igen.
- De midlertidige beboere skal være velkomne, mens de afklarer deres fremtid på Horsens-egnen, siger Bent Hansen.
Horsens Kommune og Hospitalsenheden Horsens inviterer i forbindelse med planerne om flygtninge i sygeplejeboligerne naboer og interessenter til informationsmøde. Det foregår på Skovbrynet 3 tirsdag den 23. februar, og her vil beskæftigelsesdirektør Frode Fårup, afdelingsleder i Jobcenter Horsens, Susanne Ramstedt, afdelingschef i Ejendomscentret, Mogens Wase Hansen og en repræsentant fra Hospitalsenheden Horsens informere om anvendelsen og svare på spørgsmål.
Horsens Kommune skal i 2016 modtage i alt 222 flygtninge.