08.01.2016

År efter år, rejser pendlerne i Region Midtjylland længere for at passe arbejdet: I 2007 rejste en Midtjysk pendler i gennemsnit ca. 40 km om dagen for at passe sit arbejde. På fem år er turen blevet næsten 7 % længere. Særligt én gruppe flytter sig nu længere.

De seneste år har pendlerne i bl.a. Region Midtjylland lagt adskillig kilometer til de daglige ture til og fra arbejde. Det skriver regionernes analysemagasin REGIO

Kraftig vækst
En ny analyse fra Danske Regioner viser, at de beskæftigede udenfor hovedstadsområdet har en kraftig vækst i den gennemsnitlige pendlingsafstand, mens vejen til arbejde bliver kortere omkring hovedstaden.

I Region Midtjylland er den gennemsnitlige pendlerafstand vokset fra i gennemsnit 40,5 km t/r til 46,2 km t/r over fem år. Stigningen svarer til 6,7 %.

Godt tegn
Pendling er centralt for vækst og udvikling, fordi det sikrer, både at arbejdstagerne kan finde egnede job, og at virksomhederne kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Dermed forbedres grundlaget for vækst og beskæftigelse i hele landet.

Ufaglærte flytter sig længere
Ufaglærte, faglærte og personer med mellemlang videregående uddannelse bosat udenfor hovedstadsområdet pendler i dag væsentlig længere end de gjorde i 2009: I gennemsnit 20 procent længere i dag end de gjorde i 2009.
Det er dog stadig akademikerne, der rejser længst for at komme på arbejde. Men over de seneste fem år, har gruppen fået i gennemsnit fem km. Kortere til og fra arbejde.

Superpendlerne bor i øst
Topscorere blandt Danmarks pendlere er i øvrigt borgere i Region Sjællænd, der i snit pendler næsten 65 km. til og fra arbejde.

Læs...

Forsiden af REGIO - Danske Regioners analysemagasin

 

REGIO er Danske Regioners analysemagasin. Magasinet indeholder analyser, artikler og viden om de områder, regionerne arbejder med.

 

I januar handler REGIO bl.a. om:

PENDLING betyder..

 

...den daglige rejse mellem bolig og arbejdssted.

Registrering og fremskrivning af pendlingens omfang er en vigtig del af grundlaget for samfundenes fysiske planlægning, ikke mindst omkring storbyer.

I Danmark foregår pendlingen især med privatbiler; omkring Storkøbenhavn og de større provinsbyer benyttes dog i betydeligt omfang kollektiv transport, S-tog, regionaltog og busser.

Ordet pendling er engelsk, af pendle 'pendulere, svinge frem og tilbage'.

Den store danske