23.08.2017
Region Midtjylland har i dag fordelt yderligere 5 mio. kr. til bedre kræftbehandling.
Aarhus Universitetshospital og Hospitalsenheden Vest får til sammen 2,1 mio. kr. om året til at oprette og drive såkaldte hjemmeenheder. De skal tilbyde kræftbehandling tættere på patienternes hjem eller på lokale sundhedsklinikker.
- Med de sidste penge fra Kræftplan IV giver vi flere patienter mulighed for at blive behandlet i deres nærmiljø. Det rimer godt på vores ambition om at behandle på patienternes præmisser, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).
Bedre tilbud til unge kræftpatienter
Netværk, ungekoordinator og ændret indretning skal hjælpe 15-29-årige kræftpatienter under deres behandling på Aarhus Universitetshospital. Flere afdelinger skal arbejde med de nye tilbud til gruppen, som hospitalet får knap 1,5 mio. kr. til.
- Sådan ser det ud i overskrifter. Nu skal Aarhus Universitetshospital konkretisere, hvordan pengene kan lette livet bedst muligt for unge kræftpatienter, siger Bent Hansen.
Kirurger skal operere mere skånsomt
Erfarne tyk- og endetarmskirurger skal lære at operere mere skånsomt og præcist med kikkertoperationer. De skal uddannes af engelske kolleger og siden dele deres viden med deres danske kolleger.
Regionsrådet har afsat 1,4 mio. kr. til efteruddannelses-projektet.
Fakta
- Regionsrådet har netop besluttet at løfte kræftbehandlingen med 5 mio. kr. fra Kræftplan IV.
- Aarhus Universitetshospital tilføres 1,4 mio. kr. fra 2017 og frem til fremme af kræftbehandling tættere på hjemmet.
- Hospitalsenheden Vest tilføres 0,7 mio. kr. fra 2017 til at fremme kræftbehandling tættere på hjemmet.
- Aarhus Universitetshospital tilføres 1,5 mio. kr. i 2017 og 1,3 mio. kr. fra 2018-2020 til at implementere tilbud til unge med kræft på hospital.
- Koncern HR tilføres 1,4 mio. kr. i 2017 til at gennemføre et efteruddannelsesprojekt for tarmkræftkirurger.