25.09.2017
Region Midtjyllands udviklingsdirektør var mandag med til at åbne det nye center for fødevareinnovation på Aarhus Universitet, iFOOD. Centret cementerer regionens samlede styrke på fødevareområdet.
Aarhus Universitet åbnede i dag sit nye center for forskning i fremtidens fødevarer, iFOOD. Dermed står både Universitetet, virksomhederne og hele Region Midtjylland endnu stærkere på fødevareområdet.
iFOOD, der har til huse i Agro Food Park, samler således førende danske og internationale kompetencer inden for fødevareforskning.
- Aarhus Universitet kommer til at uddanne de mennesker, der udvikler fremtidens fødevarebranche, og iFOOD kommer til at sætte fart på både innovationen og talentudviklingen, siger udviklingsdirektør i Region Midtjylland Kim Kofod Hansen.
Han var i dag med til at åbne centret som repræsentant for Region Midtjyllands samlede satsning på fødevareerhvervet.
- Vi hilser iFOOD meget velkomment, og jeg glæder mig over, at universitetet har opmærksomhed på initiativer, der understøtter regionens erhvervsmæssige styrkepositioner, siger han.
Samarbejde skaber vækst
Også i erhvervslivet er der glæde over det nye forskningscenter – og senior vice president of Research development Sven Thormahlen fra Arla Food deltog ligeledes i åbningen.
Han fremhævede netop adgang til forskning og samarbejde mellem de mange aktører på fødeområdet som afgørende for fremtidig vækst i branchen. Det samme gjorde dekan Niels Christian Nielsen, Aarhus Universitet og direktør Lone Ryg Olsen fra Danish Food Cluster.
iFOOD lyder det fulde navn "Centre for Innovative Food Research", og får Lotte Bach Larsen i spidsen. Læs mere på iFOODs hjemmeside.
Yderligere information
Udviklingsdirektør i Region Midtjylland, Kim Kofod Hansen, tlf. 2043 4304