De første læger er startet på uddannelse til akutmedicinere
Klar til første arbejdsdag på uddannelsen til akutmedicinere. Irene Møller Albertsen, Rasmus Møller Jeppesen og Stine Galili startede i dag som de første danske læger i introduktionsstillinger til det nye akutmedicinske speciale. Desuden startede Mathias Tønder Hyldgaard, som var fraværende, da billedet blev taget. Foto: John Kristensen.
Akutafdelingen på Aarhus Universitetshospital tog i dag i mod de første læger i Danmark, som tager uddannelsen til speciallæge i det nye akutmedicinske speciale fra grunden
Akutafdelingen på Aarhus Universitetshospital begyndte i dag uddannelsen af Danmarks første fire første reservelæger i introduktionsstillinger til det nye akutmedicinske speciale.
Akutmedicin blev i 2017 et selvstændigt lægespeciale, og Sundhedsstyrelsen udsendte tidligere i år en målbeskrivelse for akutmedicin, som skal sikre, at de kommende speciallæger i akutmedicin har de kompetencer, der skal til for at håndtere akut syge eller tilskadekomne patienter.
- Sundhedsstyrelsens målbeskrivelse for akutmedicin fortæller, hvad en akutmediciner skal kunne. Vi har derefter lagt en plan for, hvordan de skal lære det her hos os, siger Mads Lind Ingeman, som er uddannelsesansvarlig overlæge i Akutafdelingen sammen med Dilek Cakar.
Akutafdelingen modtager akut syge og tilskadekomne patienter fra hele Aarhus-området samt kritisk syge eller alvorligt tilskadekomne patienter fra hele Region Midtjylland til højt specialiseret behandling. De nye læger skal derfor lære at vurdere og behandle de akutte symptomer og lægge en plan for det videre forløb, så patienten hurtigt kan komme hjem eller til yderligere behandling i en anden specialafdeling. Ofte foregår den indledende behandling i Akutafdelingen i samarbejde med specialister fra andre relevante specialer.
Efter et år i en introduktionsstilling har lægerne mulighed for at søge en hoveduddannelsesstilling, hvor de efter yderligere fem år bliver speciallæger i akutmedicin.