30.09.2019
Texas Medical Center besøger AUH onsdag 2. oktober for at tale om kunstig intelligens, personlig medicin og partikelterapi.
Ledelsen for verdens største hospitalskompleks, Texas Medical Center (TMC), besøger onsdag 2. oktober Aarhus Universitetshospital. TMC består bl.a. af 21 hospitaler, som tilsammen behandler ca. 10 mio. patienter årligt og omfatter fx MD Anderson Cancer Center, der er verdens største kræfthospital, og Texas Childrens’ Hospital, der er verdens største børnehospital.
- Texas Medical Center står bag nogle af verdens mest epokegørende forskningsresultater, revolutionerende nye behandlinger og fremragende behandlingsresultater, siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen.
Ledelsen for Texas Medical Center kommer til Danmark, for at TMC's direktør William McKeon og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke tirsdag kan underskrive en ny samarbejdsaftale, en såkaldt BioBridge, mellem Danmark og TMC. Samarbejdsaftalen skal bl.a. skabe mulighed for, at danske hospitaler og forskere kan styrke deres samarbejde med amerikanske partnere. Efter underskrivelsen af samarbejdsaftalen tirsdag tager ledelsen for TMC med direktør William McKeon i spidsen til Aarhus for at besøge Aarhus Universitetshospital.
På Aarhus Universitetshospital byder lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen velkommen, og der bliver oplæg om arbejde på Aarhus Universitetshospital med bl.a. kunstig intelligens, personlig medicin og partikelterapi.
- TMC er en meget stærk og interessant samarbejdspartner for os, fordi de har en enorm viden og forskningskapacitet, men de er også interessante, fordi de arbejder meget målrettet med innovation og avanceret brug af data, siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen.
Hans forventning er, at Aarhus Universitetshospital kan udvikle samarbejdet med amerikanerne om uddannelse og forskning i partikelterapi men også udvide samarbejdet til at omfatte andre aspekter af kræftbehandling og brug af avanceret teknologi.
Aarhus Universitetshospital har primært samarbejdet med MD Anderson Cancer Center om behandling af kræftpatienter med partikelterapi. Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet har siden 2011 henvist især børn til protonbehandling Texas i et tæt samarbejde med læger på MD Anderson Cancer Center. Som et led i forberedelse af drift på Dansk Center for Partikelterapi (DCPT) er læger på Aarhus Universitetshospital blevet oplært i partikelterapi MD Anderson Cancer Center. DCPT har behandlet alle voksne henvist til partikelterapi i Danmark siden åbningen af centeret i januar og behandlet børn siden august 2019.
Yderligere information
- Lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen, Aarhus Universitetshospital, tlf. 201 63 201