Virksomheder og andre inden for sundheds-løsninger speeddatede for nylig på DokkX i Aarhus for at styrke samarbejdet og gøre branchen endnu mere attraktiv.

23.01.2023

Virksomheder og andre aktører inden for sundhedsløsninger knytter tættere bånd. For nylig speeddatede sundhedsaktører på DokkX i Aarhus for at styrke samarbejdet og gøde jorden for ny innovation i branchen. Det var første event af sin slags, men ikke det sidste.

Der blev delt mange visitkort, mailadresser og LinkedIn-profiler, da ca. 37 deltagere fra 30 forskellige organisationer inden for sundhedsinnovation "speed-datede" hinanden på kryds og tværs.

Bag eventen stod partnerskabet Health Innovation Aarhus (HIA) sammen med Aarhus Kommune. Det hele foregik i Aarhus Kommunes oplevelsesrum for velfærdsteknologi, DokkX, på Dokk1 i Aarhus.

- Det var kun fire minutter til en date, og alligevel gik jeg derfra med nye kontakter og ny viden. Det var virkelig interessant at opleve - i ét rum - hvor stor en variation af virksomheder og produkter inden for sundhedsløsninger, der udspringer fra et forholdsvis lille geografisk område, siger Karen Skjerbæk Jørgensen, talsperson for partnerskabet HIA og Vice President hos virksomheden Trifork, der står bag flere kendte sundhedsløsninger, bl.a. det Fælles Medicinkort og Min Læge. 

En virksomhedsejer giver hånd til en anden under speeddating.

Speeddatingen foregik i DokkX's udstilling 'Velkommen hjem – med velfærdsteknologi'. Derfor måtte Allan Juhl fra Emento give hånd til Mogens Kruhøffer og Jane Fuglsang fra BioxPedia i afdelingen, der er indrettet som et badeværelse til folk med funktionsnedsættelser. Foto: Mikkel Svindt Fransgård, DokkX, Aarhus Kommune 

Sundhedsinnovation – en voksende branche

Alle de inviterede til speeddatingen på DokkX er virksomheder eller aktører inden for sundhedsløsninger, og de er partnere i Health Innovation Aarhus.

Formålet med partnerskabet er at sætte Aarhus-området og Region Midtjylland på verdenskortet for sundhedsinnovation og tiltrække endnu flere investeringer, internationale virksomheder, start-ups, studerende, forskere, udviklere og andre fagprofessionelle talenter, der arbejder med innovation i sundhedssektoren.

- Med speeddating er vi netop med til at sætte strøm til det her community, som Health Innovation Aarhus jo er. Det skaber endnu mere samarbejde mellem alle de innovationsvirksomheder, der er inden for branchen. Og ved sådan et arrangement bliver det meget tydeligt, hvor stor bredden og mangfoldigheden er i Aarhus-området, når det handler om at opfinde sundhedsløsninger, siger Lone Ryg Olsen, talsperson for HIA og erhvervsdirektør på Aarhus Universitet og fortsætter:

- At de mellemstore virksomheder i området – som jo er vækstlaget – kommer til speeddating, fortæller mig, at det er vigtigt for dem med et tæt samarbejde i branchen lokalt. Tid er jo det mest kostbare, de har, og de vil altså godt prioritere at komme.

Flere arrangementer på vej

Health Innovation Aarhus (HIA) blev etableret i maj 2022, og speeddatingen var det første arrangement af sin slags, og der er flere events på vej for partnerskabet.

- Uagtet at vi inden for sundhedsområdet arbejder meget forskelligt med innovation og er virksomheder af forskellige størrelser, så har vi meget til fælles. Det var jo det, vi vidste, da vi etablerede HIA. Men sådan et speeddating-arrangement gør det meget synligt, at der er et behov for at holde sammen på og udvikle branchen. Så vi kommer til at lave mange flere events for partnerskabet, for det styrker os alle sammen, siger Karen Skjerbæk Jørgensen.

Health Innovation Aarhus tæller i dag 57 virksomheder og andre organisationer. Læs mere om partnerskabet og se alle aktører på www.hia.dk.

Fakta om Health Innovation Aarhus

  • Initiativet til Health Innovation Aarhus-partnerskabet blev sat i gang i 2020 af Aarhus Universitet, Aarhus Universitetshospital, INCUBA, Aarhus Kommune og Region Midtjylland. Undervejs har gruppen sparret med bl.a. Invest in Denmark og Region Midtjyllands EU-kontor, CDEU. 
     
  • Ved lanceringen af Health Innovation Aarhus primo maj 2022 var følgende virksomheder og aktører med i styregruppen: Systematic, Trifork, Emento, Enversion, Danish Life Science Cluster og The Link. 
     
  • Som en del af partnerskabet er man med til at brande Midtjylland som et attraktivt sted fx at investere, arbejde, drive og starte virksomhed og studere inden for feltet sundhedsinnovation. 
     
  • Alle virksomheder og øvrige aktører, der arbejder med sundhedsinnovation i etablerede partnerskaber i Aarhus-området og resten af Region Midtjylland har gratis mulighed for at komme med i partnerskabet. 
     
  • Læs mere om Health Innovation Aarhus på hia.dk og på LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/health-innovation-aarhus/

Logoet for Health Innovation Aarhus

Kontakt

 

  • Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør, Erhverv og Innovation, Aarhus Universitet, Health: lro@au.dk / 2076 7679 
     
  • Karen Skjerbæk Jørgensen, Vice President, Trifork: ksj@trifork.com / 3148 7808  
     
  • Generel kontakt og spørgsmål til Health Innovation Aarhus:
    Emma Clement, kommunikationskonsulent: emma.clement@ru.rm.dk / 5168 3588