07-04-2015
Kniber det med at blive gravid efter naturmetoden, vil Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive være et godt bud på en plan B.
Ingen af landets offentlige fertilitetsklinikker kan tilbyde ufrivilligt barnløse bedre chancer for graviditet. Det viser den nye statistik fra Dansk Fertilitetsselskab for 2014.
Resultaterne fra Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive ligger endda markant bedre end landsgennemsnittet. Chancen for at blive gravid efter fertilitetsbehandling i Skive er 32 procent mod 23 procent for alle landets ni offentlige fertilitetsklinikker.
Et andet succeskriterium i moderne fertilitetsbehandling er at begrænse antallet af tvillingegraviditeter mest muligt, fordi de ofte er komplicerede og ender med for tidlig fødsel af små børn. Samtidig med de mange graviditeter er det lykkedes Fertilitetsklinikken at holde andelen af tvillingegraviditeter nede på otte procent. Det er en anelse bedre end landsgennemsnittet for offentlige klinikker.
65 procent af de behandlede kvinder fik kun lagt ét æg tilbage i livmoderen. Det fik også betydning for kvindernes velbefindende - gener og komplikationer bliver mindre, jo færre æg der bruges i behandlingen.
- Vi er både glade for og stolte af, at det er lykkedes os at øge antallet af graviditeter samtidig med, at vi har brugt færre befrugtede æg i behandlingen, siger klinikchef Helle Olesen Elbæk fra Fertilitetsklinikken.
Lidt bedre hver dag
Det er ikke første gang, Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive går ud af Dansk Fertilitetsselskabs årsstatistik som Danmarks bedste.
Helle Olesen Elbæk peger på to hovedårsager til de gode behandlingsresultater.
Den individuelle behandling, som har afløst tidligere tiders standardiserede behandlingsprotokoller, har været en landvinding. Klinikken har selv i sin forskning dokumenteret, at den nødvendige hormonstimulering i forløbet skal tilpasses kvindens egen evne til at danne æg.
- Og så har Fertilitetsklinikken et helt utroligt dedikeret personale, som altid er i gang med at dygtiggøre og udvikle sig. Gennem to årtier har vi i samarbejde med fertilitetsklinikker fra hele verden udviklet en stærk forskningstradition, som vi kan tøtte os til i vores udviklingsarbejde, siger hun.
Hent pressemeddelelse (pdf)