Midtjylland udnævnt til Europæisk Region for Gastronomi i 2017
Region Midtjylland gør i forvejen meget ud af at styrke udviklingen af fødevarer og gastronomi. Her et foto fra den årligt tilbagevendende Food Festival i Aarhus. / Arkivfoto: Jørn Gade, Region Midtjylland
16.07.2015
Midtjylland kan se frem til stor, international fokus på både kultur og gastronomi i 2017.
Udover at være Europæisk Kulturhovedstad er Aarhus og Region Midtjylland også netop blevet udpeget som Europæisk Region for Gastronomi i 2017.
Den flotte anerkendelse kommer på baggrund af en fælles ansøgning med titlen ”Gentænk god mad” fra en række regionale samarbejdspartnere: Regional Midtjylland, Aarhus kommune, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Aarhus Universitet, Aarhus Tech og FOOD Danmark.
- Juryen var begejstret for vores forslag, der bygger på Aarhus 2017-temaet om at gentænke. Og det gør vi ved at styrke samarbejdet mellem kokke og fødevareproducenter, sikre bæredygtighed, styrke uddannelse om mad og sikre borgerinddragelse, siger afdelingschef Erik Sejersen, Region Midtjylland.
Den ærefulde titel tildeles af Det Internationale Institut for Gastronomi, Kultur, Kunst og Turisme, og i 2017 deler Midtjylland æren med Riga-regionen i Letland og det østlige Lombardiet i Italien.
- Der er stor grund til at sige til lykke til Aarhus og regionen med denne anerkendelse. Kultur og gastronomi går allerede hånd i hånd, og i programmet for Europæisk Kulturhovedstad er gastronomi allerede er et stort tema. Vi glæder os til at samarbejde med de øvrige regioner på tværs af Europa, siger Rebecca Matthews, direktør for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.
Den officielle udnævnelse som Europæisk Region for Gastronomi 2017 foregår 29. september 2015 ved et arrangement i EU-pavillonen på verdensudstillingen EXPO 2015 i Milano i Italien.
Flere informationer:
- Pressechef Aarhus - 2017, Peter Vestergaard: 2013 1090 / peter.vestergaard@aarhus2017.dk