23-10-2015
I nogle måneder har det været muligt for nybagte forældre på Aarhus Universitetshospital at aktivere fødselsklokken på Dokk1 via en App. Nu udrulles en større version af app’en, der også gør det muligt at poste et opslag om sin nyfødte på Facebook.
Når en baby kommer til verden på Aarhus Universitetshospital, har de nybagte forældre mulighed for at tage deres nyfødte med hen til en miniatureudgave af fødselsklokken, som står på Dokk1 ved det nye hovedbibliotek. Og via et tryk på en app – GongApp’en - kan de aktivere den store fødselsklokke nede på Dokk1. Det sker allerede flere gange dagligt.
Men fødselsklokken var kun starten. Nu er den fulde version af GongApp’en blevet udrullet, hvilket betyder, at man også kan tage et billede af sin nyfødte, skrive en lille tekst til, og lægge det hele på Fødeafdelingens Facebook-side.
GongApp’en er udviklet af to datalogistuderende på Aarhus Universitet – Frederik Skytte Nielsen og Søren Qvist Jensen.
- Det har hele tiden været meningen, at app’en skulle kunne mere end blot at ringe med fødselsklokken. Nu har vi samlet det hele i samme arbejdsgang, hvor man både lægger på Facebook og ringer med gongen på samme tid, siger Frederik Skytte Nielsen.
Joan Dürr, chefjordemoder på Fødeafdeling, glæder sig over den nye app.
- Fødeafdelingen har fået et nyt ritiual, som forældrene er meget glade for. Der bliver allerede ringet med klokken flere gange hver dag, fortæller Joan Dürr.
- At få et barn er en kæmpe begivenhed i vores liv, som mange gerne vil dele med resten af verden. Spørgsmål så som barnets køn, vægt og fødselstidspunkt har til alle tider været noget som venner og familie er optaget af og spørger til. Vi håber at den nye Facebookside vil kunne bidrage til at kommuikere den store begivenhed på en farverig facon og til mange på én gang.
FAKTA om fødselsklokken på Dokk1
Ideen til fødselsklokken er fostret af kunstneren Kirstine Roepstorff. Hun ringede for et par år siden til chefjordemoder Joan Dürr og sagde, at hun gerne ville deltage i konkurrencen om at udsmykke biblioteket i den kommende Dokk1-bygning på havnen i Aarhus. Værket skulle have noget med fødsler at gøre. Klokken er en måde at glæde sig over livets mirakel og minde os om, at denne store begivenhed sker hver eneste dag.
Flere oplysninger
- Joan Dürr, chefjordemoder, Kvindesygdomme og Fødsler, Aarhus Universitetshospital, tlf. 2479 2453 / joandurr@rm.dk