Dagsordener og referater for det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde
til
mødet i
den 11. januar 2017 kl. 13:00
i Regionshuset Viborg, mødelokale F1, stuen, Skottenborg 26, 8800 Viborg
Alle var mødt.
Hanne Roed forlod mødet efter behandlingen af punkt 8.
Punkt 8 blev behandlet efter punkt 1.
Mødet blev hævet kl. 15.40.
Foretræde af tre medarbejdere fra børne- og ungdomspsykiatrien:
psykolog Marianne B. Christiansen, Småbørnspsykiatrien, sygeplejerske Jette Munck, Småbørnspsykiatrien og overlæge Linda Bramsen, Ungdomspsykiatrien.
Foretrædet var affødt af en henvendelse til regionsrådsmedlemmerne Henrik Gottlieb Hansen og Henrik Qvist om udfordringerne med udrednings- og behandlingsretten i børne- og ungdomspsykiatrien.
1. Godkendelse af referat fra seneste møde #
Resume
Godkendelse af referat fra seneste møde.
Direktionen indstiller,
at | referatet fra mødet den 7. december 2016 godkendes. |
Sagsfremstilling
Efter udvalgets forretningsorden skal referatet fra det foregående møde forelægges til godkendelse. Referat fra seneste møde er derfor vedlagt til godkendelse.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde godkendte referatet.
Bilag
2. Hovedaftale for samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse
Resume
Region Midtjylland, Aarhus Universitet og VIA University College er i foråret 2016 blevet enige om at styrke og udvikle parternes samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse på sundhedsområdet. Med vedlagte aftale udvides det eksisterende og velfungerende samarbejde mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland til også at omfatte VIA. Ønsket er, at parterne via et tæt samarbejde og en koordineret indsats i fællesskab sikrer og til stadighed videreudvikler et stærkt sundhedsvæsen med ydelser af høj kvalitet til gavn for borgere og patienter.
Direktionen indstiller,
at | hovedaftalen mellem Region Midtjylland, Aarhus Universitet og VIA University College godkendes som en interim-aftale gældende for 1½ år, og |
at | underaftaler til hovedaftalen godkendes administrativt. |
Sagsfremstilling
Region Midtjylland, Aarhus Universitet og VIA University College er i foråret 2016 blevet enige om at styrke og udvikle parternes samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse på sundhedsområdet. Der er på den baggrund udarbejdet vedlagte oplæg til hovedaftale, som beskriver de overordnede rammer for samarbejdet. Hovedaftalen vil blive suppleret af en række delaftaler, som konkretiserer samarbejdet yderligere inden for de enkelte delområder. Det indstilles, at regionsrådet godkender hovedaftalen som en interim-aftale gældende for 1½ år.
Hovedaftalen ligger inden for rammerne af de overordnede partnerskabsaftaler, som Region Midtjylland har med henholdsvis Aarhus Universitet og VIA University College. Begge partnerskabsaftaler er under revision og forventes at blive forelagt regionsrådet til godkendelse i løbet af 2017.
Baggrund
Aarhus Universitet og Region Midtjylland har i en lang årrække haft et tæt og aftalebaseret samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse. Det startede som et gensidigt forpligtende samarbejde omkring Aarhus Universitetshospital, men blev i 2012 udvidet til også at omfatte regionshospitalerne, præhospitalet, regionspsykiatrien og folkesundhedsområdet i Region Midtjylland. Universitetet og regionen har igennem længere tid haft drøftelser med VIA om mulighederne for at udvide samarbejdet til at gælde alle tre parter, idet der er en erkendelse af, at parterne står over for en række fælles udfordringer, som bedst løses via tæt samarbejde og koordineret indsats mellem parterne.
Hovedaftalen
Vedlagte hovedaftale beskriver de overordnede rammer og principper for forsknings-, udviklings- og uddannelsessamarbejdet mellem Region Midtjylland, Aarhus Universitet og VIA University College samt de mere konkrete opgaver, som er genstand for samarbejdet. Opgaverne vil blive løftet i tre udvalg, der skal understøtte, at intentionerne i samarbejdet føres ud i livet. Udvalgene består af et overordnet ledelsesforum, som fastsætter strategi og retning for samarbejdet samt to underliggende koordinationsudvalg, der håndterer konkrete sager inden for henholdsvis uddannelsesområdet og forsknings-/udviklingsområdet.
Det bemærkes, at aftalen er en interim-aftale gældende for 1½ år. Begrundelsen for at indgå en midlertidig aftale er, at der samtidig er sat gang i en proces for nytænkning af hele samarbejdskonstruktionen. Formålet med processen er, at parterne i 2018 skal kunne vedtage en strategi, der løfter samarbejdet op til nye højder og hermed bidrage til, at parterne også på sigt fastholder en stærk position - nationalt og internationalt - inden for sundhedsvidenskabelig forskning, uddannelse og patientbehandling.
Underaftaler til hovedaftalen
Hovedaftalen mellem Region Midtjylland, Aarhus Universitet og VIA University College erstatter den eksisterende hovedaftale mellem universitetet og regionen samt to af de nuværende underaftaler (henholdsvis aftale om forskning og undervisning ved regionshospitalerne samt aftale om samarbejde på folkesundhedsområdet). Der er i det eksisterende aftalekompleks for universitet-regionssamarbejdet en række øvrige underaftaler om fx forskningsstøttende faciliteter og samarbejdet om ansatte i delestillinger. Samtlige underaftaler vil i løbet af den kommende tid blive gennemgået med henblik på dels at skrive VIA ind i aftalerne, hvor dette er relevant, dels at præcisere aftalerne i forhold til det ansvar, som regionen har i forbindelse med varetagelse af forskningsopgaven. Sidstnævnte er et led i en proces, som blev opstartet i efteråret, og som regionsrådet tidligere er blevet orienteret om.
Status for gennemgangen af de eksisterende underaftaler er, at der ultimo 2016 er opnået enighed om en ny aftale mellem universitetet og regionen om professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland. Herudover er en ny aftale om organisering og drift af GCP-enheden (Good Clinical Practice) under revision, og denne forventes at falde på plads i starten af 2017. De øvrige underaftaler vil blive revideret en for en i den kommende periode.
Udover de eksisterende underaftaler forventes der at blive indgået enkelte nye underaftaler, f.eks. aftaler om samarbejdet på uddannelsesområdet.
Det indstilles, at underaftaler til hovedaftalen godkendes administrativt.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
Anbefaling
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
3. Forslag til Strategi for Region Midtjyllands rolle i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen
Resume
Regionsrådet har i forbindelse med aftale om Budget 2016 besluttet, at der skal udarbejdes en samlet strategi for regionens indsatser i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Der er nu udarbejdet et forslag til en strategi for den regionale indsats i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Strategien bygger på sundhedsaftalen samt Region Midtjyllands målbillede. Strategien består af fire strategispor: Sundhedsløsninger i og nær borgerens hjem, Nye samarbejdsformer på tværs af sektorer, Proaktiv og differentieret indsats samt Nedbrydelse af strukturelle barrierer for det tværsektorielle samarbejde.
Direktionen indstiller,
at | forslag til Strategi for Region Midtjyllands rolle i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen godkendes. |
Sagsfremstilling
Regionsrådet har i forbindelse med aftale om Budget 2016 besluttet, at der skal udarbejdes en samlet strategi for regionens indsatser i det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.
Region Midtjylland har med sundhedsaftalen forpligtet sig til en række ambitiøse visioner og mål for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Region Midtjylland understreger med denne strategi, at regionen påtager sig et tydeligt medansvar for at nytænke og udvikle et samlet sundhedsvæsen med bæredygtige løsninger både på og udenfor hospitalet. Region Midtjylland vil arbejde for et mere helhedsorienteret og proaktivt sundhedsvæsen til gavn for borgeren og inviterer med strategien samarbejdsparterne til at rykke endnu tættere sammen om udviklingen af det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.
Ud over sundhedsaftalen bygger strategien på Region Midtjyllands målbillede med visionen om et sundhedsvæsen på patientens præmisser og de tre spor:
- Den bedste kvalitet – hver gang på den rigtige måde
- Sammenhæng og lighed i sundhed
- Mere effektivt sundhedsvæsen.
Strategien har fire spor:
- Sundhedsløsninger i og nær borgerens hjem
- Nye samarbejdsformer på tværs af sektorer
- Proaktiv og differentieret indsats
- Nedbrydning af strukturelle barrierer for det tværsektorielle samarbejde.
Den regionale opgavevaretagelse i det nære sundhedsvæsen skal ske i et tæt samspil med kommuner og praksissektor. Fra kommunal side blev der undervejs i processen udtrykt ønske om, at der blev afsat den fornødne tid til inddragelse af input til strategien. Proces og tidsplanen for udarbejdelse af strategien blev derfor justeret. Strategien er derfor blevet til gennem en længere proces, hvor der er hentet input til strategien fra klynger, faglige organisationer, Sundhedsbrugerrådet og Praksisplanudvalget. Senest er der indhentet input fra det kommunale politiske niveau på møde den 23. november 2016 samt fra Sundhedskoordinationsudvalget den 28. november 2016. Regionsrådet har bidraget til strategien på en workshop den 29. marts 2016 og de rådgivende udvalg har løbende været inddraget.
Den videre udmøntning af strategien vil ske i tæt samarbejde med de øvrige parter i sundhedsvæsenet og i regi af sundhedsaftalen. Nogle initiativer vil kunne udmøntes lokalt i klynger, mens andre vil kræve politisk godkendte samarbejdsaftaler i region og kommuner.
På nationalt niveau arbejdes der med en plan for det nære sundhedsvæsen. Når planen foreligger, vil det blive vurderet, hvorvidt det fordrer en tilpasning af strategien. På nationalt niveau er der endvidere afsat en pulje på 800 mio. kr. til udvikling af sundhedshuse og lægehuse.
Det er endvidere intentionen, at strategien indgår i regionens kommende arbejde med udvikling og udarbejdelse af en ny sundhedsaftale fra 2019.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget, idet udvalget foreslår, at det tydeliggøres i indledningen til strategien, at den omhandler både somatikken og psykiatrien.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
Anbefaling
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget, idet udvalget foreslår, at det tydeliggøres i indledningen til Strategien, at Strategien omhandler både somatikken og psykiatrien.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
Bilag
4. Godkendelse af kommissorium for "En moderne psykiatri i nordvestjylland"
Resume
Der er udarbejdet et kommissorium for et styrket samarbejde mellem Region Midtjylland og kommunerne Holstebro, Struer og Lemvig på psykiatriområdet. I henhold til kommissoriet nedsættes en arbejdsgruppe, der skal udarbejde et forslag til et fælles psykiatritilbud. Kommissoriet vedlægges med henblik på godkendelse.
Direktionen indstiller,
at | kommissoriet godkendes. |
Sagsfremstilling
I forlængelse af nødplanen for Regionspsykiatrien Vest, som blandt andet medfører, at de almindelige senge i Holstebro nedlægges, og at der i stedet etableres seks akutpladser, skal samarbejdet mellem Region Midtjylland og kommunerne Holstebro, Lemvig og Struer omkring tilbud til mennesker med psykisk sygdom styrkes.
Der skal nedsættes en projektorganisation med styregruppe og arbejdsgruppe, hvor de tre kommuner og regionen med inddragelse af almen praksis vil fastlægge rammerne for et moderne og sammenhængende tilbud til mennesker med psykisk sygdom i den nordvestlige del af regionen. Målet er at etablere et fælles, fremtidsrettet psykiatritilbud af høj kvalitet, der skal sikre tilgængelighed i nærområdet samt fleksibilitet i behandlingen og i de socialpsykiatriske tilbud. Arbejdstitlen er foreløbig "En moderne psykiatri i nordvestjylland".
Arbejdsgruppen kan hente inspiration i Psykiatriens Hus i Silkeborg, men kan også tænke i nye og innovative indsatser. Derudover skal der afholdes en workshop, hvor patienter, pårørende, almen praksis og medarbejdere fra Regionspsykiatrien Vest og kommunerne kan bidrage med deres ønsker og forventninger til psykiatritilbuddet.
Det forventes, at arbejdsgruppens forslag til et fælles psykiatritilbud kan behandles politisk i regionsrådet og de tre kommunalbestyrelser i april 2017.
Arbejdsgruppens kommissorium vedlægges med henblik på godkendelse. Der tages forbehold for, at kommissoriet sideløbende forelægges til politisk godkendelse i de tre kommuner i løbet af januar 2017.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
Anbefaling
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
5. Orientering om godkendt Praksisplan for almen praksis
Resume
Ny Praksisplan for almen praksis er godkendt i Praksisplanudvalget den 15. december 2016.
Direktionen indstiller,
at | orientering om godkendt Praksisplan for almen praksis tages til efterretning. |
Sagsfremstilling
Praksisplanudvalget godkendte den 15. december 2016 vedlagte Praksisplan for almen praksis. Praksisplanen beskriver, hvilke opgaver almen praksis skal varetage, snitflader til det øvrige sundhedsvæsen og overvejelser vedrørende kapacitet i almen praksis.
Praksisplanen indeholder en liste over tiltag og aktivitet relevant for almen praksis. Praksisplanudvalget skal foretage en prioritering af forslagene. Her kan et særligt fokusområde være almen praksis' rolle i at forebyggelse og behandling af psykisk sygdom styrkes.
Indsatser herunder er:
- at almen praksis involveres i indsatser inden for børne- og ungepsykiatrien med henblik på at udvikle samarbejdsformerne
- at almen praksis forud for henvisning til psykiatrien fortsat har fokus på at undersøge for og så vidt muligt udelukke somatisk årsag til psykiske symptomer/psykisk sygdom
- at alle borgere med psykisk mistrivsel sikres muligheder for en indledende visitation i almen praksis med fokus på koordination og sammenhæng til indsatser i andre sektorer
- at almen praksis fortsat kan tilbyde samtaleforløb, og at den generelle kvalitet samtidig udvikles.
Det er sundhedsaftalen, der sætter rammen for praksisplanen for almen praksis. Derfor er der også en række tiltag fra sundhedsaftalen, der er tilføjet praksisplanen. Det gælder fx et initiativ overfor sårbare gravide, hvor almen praksis er tiltænkt en rolle.
For alle initiativer fra praksisplanen gælder, at økonomi/honorering af almen praksis skal ske efterfølgende via en underliggende aftale mellem parterne, Region Midtjylland, PLO-Midtjylland og kommunerne i Region Midtjylland.
Det har været særligt udfordrende at lave aftaler om lægedækning. Et mål om kontinuitet og nærhed i lægebetjeningen har været i fokus. Hvor begge hensyn ikke kan imødekommes, prioriteres kontinuitet højere end nærhed til bopæl. I forlængelse heraf er der et mål om, at lægedækning også omfatter de borgere i regionen, som midlertidigt opholder sig mere end 15 km fra egen læge, fordi de er omfattet af et kommunalt tilbud på fx en akutplads. Der er mellem parterne en fælles forståelse for, at det er et mål, at lægerne bruger mindst mulig tid på landevejen, hvorfor fx sygebesøg over 15 km fra egen læge med fordel kan varetages af en stedlig læge. Det har dog ikke været muligt at indgå en decentral aftale om sygebesøg, som kunne understøtte dette.
Praksisplanudvalget godkendte den 15. december 2016, at forhandling om decentrale aftaler vedrørende sygebesøg og samtaleterapi afbrydes. En konsekvens heraf er, at afsatte midler (i Region Midtjylland 22 mio. kr. fra kommunerne og 21 mio. kr. fra regionen) bortfalder.
Praksisplanudvalget er i gang med at konkretisere og prioritere indsatserne i praksisplanen og vil drøfte det første gang på mødet i februar 2017.
Praksisplanen indeholder følgende områder:
- Lægedækning
- kontinuitet og nærhed i lægebetjeningen
- attraktive forhold for nedsættelse i almen praksis over hele regionen
- nyttiggørelse af almene medicinske speciallægekompetencer via nedsættelse/ansættelse i almen praksis
- lægedækning af borgere, som opholder sig midlertidigt mere end 15 km fra egen læge.
- Rammer for arbejdet i almen praksis
- mere sundhed i det nære via udvikling af opgaveporteføljen i almen praksis i dialog mellem parterne
- at almen praksis understøttes i udredning og behandling af flest mulige patienter i det nære sundhedsvæsen, og at almen praksis' tid anvendes hensigtsmæssigt med mest muligt tid til lægefagligt arbejde.
- Opgaver, hvor almen praksis bidrager til
- at forebygge akutte patientforløb hos ældre borgere
- at skabe mere lighed i sundhed
- styrket forebyggelse og behandling af psykisk sygdom.
- Tilgængelighed
- at borgerens møde med lægen til stadighed forbedres ved øget tilgængelighed og brug af ny teknologi.
- Kvalitetsudvikling
- høj og ensartet kvalitet via supplerende lokale initiativer.
Høringsudkast til Praksisplan for almen praksis har været i bred høring i perioden den 28. september til den 8. november 2016.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
Anbefaling
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
6. Orientering vedrørende forsøgsprojekt med en sociolance *
Resume
Der er igangsat et pilotprojekt med en såkaldt sociolance i et samarbejde med Horsens, Aarhus, Silkeborg og Syddjurs kommuner med ønsket om at kunne yde en mere målrettet hjælp til socialt udsatte og sårbare borgere, der ofte ringer 112 med psykiatriske og sociale problemstillinger.
Direktionen indstiller,
at | orienteringen tages til efterretning. |
Sagsfremstilling
Der er igangsat et pilotprojekt med en såkaldt sociolance i regi af Præhospitalet med opstart den 15. november 2016.
Sociolancen er etableret som pilotprojekt med baggrund i et ønske om at yde en mere målrettet hjælp til socialt udsatte og sårbare borgere, der ofte ringer 112 med psykiatriske og sociale problemstillinger, som ikke primært lader sig løse med en ambulance. På AMK-vagtcentralen modtages dagligt 10-15 112-opkald fra borgere med så komplekse sociale problemer, at der er brug for en særlig indsats. Borgerne oplever typisk selv at have alvorlige problemer, eller andre borgere vurderer, at vedkommende er i en kritisk tilstand. Igennem projektet søges det at løfte kvaliteten i indsatsen for gruppen af socialt udsatte og dermed sikre en bedre ressourceudnyttelse i det akutte sundhedsvæsen blandt andet via et styrket samarbejde med kommunerne.
Sociolance-projektet er etableret som et tidsbegrænset pilotprojekt på ni måneder, som skal danne baggrund for en ansøgning til Trygfonden i marts 2017 omkring midler til forlængelse af projektet. Det indledende pilotprojekt er finansieret udelukkende ved midler i Præhospitalets eget driftsbudget fra vakante stillinger. En efterfølgende eventuel forlængelse af projektet vil skulle etableres gennem aftaler om medfinansiering fra projektets samarbejdsparter samt gennem fondsfinansiering.
Præhospitalet står for ansættelse af Social- og psykiatrifaglig brobygger i AMK-vagtcentralen samt sundhedsfagligt bemandet køretøj og den nødvendige administrative assistance, herunder projektledelse. Horsens, Aarhus, Silkeborg og Syddjurs kommuner, som deltager i første fase, bidrager med kommunal kontaktperson for brobyggeren i AMK-vagtcentralen samt den nødvendige administrative assistance herunder deltagelse i projektgruppe.
Der vedlægges redegørelse fra Præhospitalet vedrørende projektet og beslutningsforløbet.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
Anbefaling
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
7. Orientering om prøvehandlinger i forbindelse med tilbagebetaling for ledsagelse på ferieture m.v. #
Resume
Den 9. november 2016 blev det rådgivende udvalg orienteret om, at der ville blive igangsat en række stikprøver på udvalgte afdelinger i forbindelse med tilbagebetaling for ledsagelse på ferieture med videre.
Stikprøverne er gennemført og afsluttet november 2017. Stikprøverne viser, at der skal tilbagebetales 387.682 kr. Specialområderne er blevet bedt om at komme med et kvalificeret bud på den samlede tilbagebetaling, og det viser, at der samlet skal tilbagebetales ca. 1.250.000 kr. Der er tale om et forsigtigt skøn.
Administrationen indstiller
at | orienteringen tages til efterretning. |
Sagsfremstilling
Det daværende Social- og Integrationsministerium har tidligere præciseret, at der ikke er hjemmel i lovgivningen til at opkræve betaling fra beboere for socialpædagogisk ledsagelse til ferieture, udflugter m.v. jf. Servicelovens § 85. Administrationen meldte på den baggrund ud til specialområderne, at der ikke længere må opkræves beløb hos beboerne for ledsagelse på ferieture m.v. Udmeldingen til specialområderne i Region Midtjylland blev foretaget den 28. marts 2014, og den ulovlige praksis er derpå ophørt.
Psykiatri- og socialledelsen besluttede den 6. september 2016, at der i forhold til tilbagebetaling for ledsagelse skulle gennemføres en række stikprøver i specialområderne. Det rådgivende udvalg blev orienteret på mødet den 9. november 2016, og på den baggrund blev stikprøverne igangsat. De fire voksenområder har hver udvalgt en afdeling, og denne status viser omfanget af beløb, som skal tilbagebetales til beboerne samt forslag til procesplan.
Stikprøverne viser, at der for de udvalgte afdelinger skal tilbagebetales 387.682 kr. til beboerne. Hvert specialområde er blevet bedt om at vurdere omfanget af den samlede tilbagebetaling, og de foreløbige udmeldinger viser, at der samlet skal tilbagebetales ca. 1.250.000 kr. for hele socialområdet. Det er væsentligt at påpege, at der er tale om et forsigtigt skøn.
Den videre proces:
- Specialområderne skal ultimo februar 2017 have gennemgået bilag for samtlige afdelinger.
- Administrationen samler materialet fra specialområderne, og det rådgivende udvalg vil herefter få en fornyet orientering (marts 2017).
- Herefter følger processen om udbetaling til beboerne (evt. dødsbo) og annoncering i pressen (ultimo april 2017).
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde tog orienteringen til efterretning.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
8. Orientering om status på arbejdsmiljøindsatser på Aarhus Universitetshospital Risskov #
Resume
Psykiatri- og socialledelsen arbejder pt. sammen med de relevante afdelingsledelser, arbejdsmiljørepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter/tillidsrepræsentanter på at forbedre arbejdsmiljøet på Aarhus Universitetshospital Risskov. Der gives på mødet en orientering om status på forholdene på Aarhus Universitetshospital Risskov.
Direktionen indstiller,
at | orienteringen tages til efterretning. |
Sagsfremstilling
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde blev på udvalgets sidste møde den 7. december 2016 orienteret om den handlingsplan, der er udarbejdet med henblik på at forbedre arbejdsmiljøet på Aarhus Universitetshospital Risskov.
Den 4. januar 2017 blev der på foranledning af den samlede lægegruppe på Risskov afholdt fællesmøde mellem lægegruppen, regionsformand Bent Hansen, formand for det rådgivende udvalg vedrørende psykiatri og socialområdet Henrik Gottlieb, repræsentanter fra direktionen og psykiatri og socialledelsen.
Den 5. januar 2017 blev der afholdt møde i den administrativt nedsatte styregruppe vedrørende forholdene i Risskov. Gruppen består af FTR for FOA, DSR, Psykologforeningen, SL, Yngre læger, overlægerne, afdelingsledelserne fra afdeling P og afdeling Q i Risskov og psykiatri og socialledelsen.
Den nedsatte styregruppe mødes igen tirsdag den 10.januar 2017 for at arbejde videre med Risskovsporet – herunder identifikation af yderligere tiltag samt forberedelse af et orienteringsmøde for personalet på Risskov den 8.februar 2017.
Regionsrådet har desuden den 5. januar 2017 modtaget en skiftlig orientering om en normeringsanalyse, som er udarbejdet af Psykiatri og Social med henblik på intern drøftelse i den administrativt nedsatte styregruppe vedrørende forholdene i Risskov.
Der vil på mødet blive givet en nærmere orientering om status på arbejdsmiljøforholdene på Aarhus Universitetshospital Risskov, herunder om de afholdte møder i styregruppen og med lægegruppen.
Der vedlægges et notat med en række relevante data vedrørende Aarhus Universitetshospital Risskov.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde tog orienteringen til efterretning, idet udvalget løbende følger arbejdsmiljøet på Aarhus Universitetshospital Risskov.
9. Forberedelse af møderne i Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg #
Resume
Drøftelse af emner til møderne i Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg.
Direktionen indstiller,
at | udvalget drøfter emner til møderne i Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg. |
Sagsfremstilling
Drøftelse af emner til møderne i Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg.
Seneste møde i Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg var den 1. december 2016. Der er møde igen i Danske regioners Psykiatri- og Socialudvalg den 9. februar 2017.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende psykiatriområdet og det specialiserede socialområde drøftede emner til det kommende møde i Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg den 9. februar 2017.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.
10. Gensidig orientering #
Sagsfremstilling
Gensidig orientering.
Beslutning
Administrationen orienterede om status i forhold til projektforslaget vedrørende psykiatrien i DNV-Gødstrup.
Hanne Roed var forhindret i at deltage i sagens behandling.