Abonnér

Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i Udvalg vedr. regional udvikling
den 4. februar 2015 kl. 14:00
i Lokale F7, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Der var afbud fra Tilde Bork.

 

Mødet blev hævet kl. 16.00.


Sagnr.: 1-00-22-14

1. Temadrøftelse om sammenhæng mellem uddannelse, beskæftigelse og erhvervspolitik

Sagsfremstilling

Dansk konkurrenceevne er udfordret af lav vækst i produktiviteten. Da drivkraften for produktion er medarbejdernes kompetencer, er forudsætningen for realisering af produktivitetsfremmende tiltag virksomhedernes adgang til de rette kompetencer.

 

Det kræver et styrket kompetencematch, dvs., at de efterspurgte kompetencer kontinuerligt er til rådighed på arbejdsmarkedet, og at vi er proaktive i forhold til flaskehalse. For at sikre det skal alle indsatser have udgangspunkt i virksomhedernes behov, og det forudsætter et samarbejde mellem aktørerne inden for erhvervsfremme, uddannelse og beskæftigelse. En indsats med henblik på en sådan koordinering vil derfor være væsentlig i forhold til adresseringen af hele kompetenceudviklingsindsatsen. 

 

Det er i dag aktører fra hovedsageligt tre systemer, erhvervsservice-, beskæftigelses- samt uddannelsessystemet, der arbejder med produktivitetsudvikling i virksomhederne, men indsatserne er pt. ikke koordinerede, da systemerne, fx jobcentre, væksthuse og uddannelsesinstitutioner, arbejder med hver sine og forskellige mål. En bedre regional koordination mellem disse vil medvirke til at løse udfordringerne for produktiviteten.

 

Der har da også både nationalt, regionalt og kommunalt siden 90’erne været fokus på integration af disse politikområder, uden at det rigtigt er lykkedes i praksis. Systemernes forskellige rationaler besværliggør en sammentænkt og koordineret indsats. Der er kort sagt for meget ”klumpspil” på midtbanen, og der mangler en fælles taktik og strategi.

 

Aktørsamarbejde på tværs af sektorskel og administrative grænser kan producere en kollektiv visdom, der fremmes ved fast institutionalisering. Her er en regional offentlig instans, der kan varetage opgaven med en bredt funderet arbejdsmarkedsindsats, hvor der er sammenhæng og integration mellem erhvervs-, uddannelses- og beskæftigelsespolitik, vigtig. Indsatsen fordrer fælles forståelse og koordinering med regional forankring.

 

Det Midtjyske Kompetenceråd er en sådan instans, der kan sikre:

 

  • samtænkning (fælles forståelser),
  • samordning (koordineret adfærd) og
  • samarbejde (kooperation). 

 

Samtænkningen dvs. en fælles forståelse af ikke bare egen rolle, men også de andres og samspillet mellem alle tre samt forståelse for nødvendigheden af at koordinere og samarbejde kræver først og fremmest en ledelsesmæssig indsats i samtlige systemer, men også en fælles videndeling og uddannelsesindsats.

 

Samordningen bør være todelt og omfatte:

 

  • Forpligtende regionale strategiske partnerskaber, der opstiller relevante mål for at styrke kompetenceforsyningen med udgangspunkt i den regionale erhvervsstrukturelle udvikling, virksomhedernes efterspørgsel efter kompetencer samt udviklingen på arbejdsmarkedet. Her vil også skulle koordineres en fælles forstærket analyse- og formidlingsindsats vedrørende virksomhedernes aktuelle betingelser og fremtidige arbejdskraft- kompetencebehov.

 

  • Tværgående lokale koordinerende samarbejder om den udførende, praksis- og virksomhedsrettede indsats. Og her opstår samarbejdet.

 

Afdelingschef Bent Mikkelsen og udviklingskonsulent Merete Hiehm-Reese, Regional Udvikling vil på mødet uddybe emnet.

Beslutning

Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling fik på mødet oplæg om kompetencebaseret vækstpolitik, kompetenceforsyning og kompetencebalancen. Administrationen orienterede om den nye organisering, herunder lovbestemte rammer for samarbejdet mellem uddannelsessystemet, erhvervsfremmesystemet og jobcentrene. Region Midtjylland har nedsat et regionalt strategisk kompetenceråd, som har til formål at styrke ovennævnte samarbejde. Der skal bl.a. udarbejdes en partnerskabsaftale mellem Region Midtjylland, kommunekontaktrådet (KKR) og de regionale arbejdsmarkeds råd. Partnerskabsaftalen skal godkendes politisk.

 

Udvalget pointerede, at den politiske forankring er vigtig i forhold til at sikre, at alle parter forpligtes til at gøre en fælles indsats for at fremme jobskabelsen i regionen.

 

Udvalget ønskede at blive orienteret løbende i forhold til udarbejdelsen af partnerskabsaftalen.

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-00-22-14

2. Godkendelse af referat fra møde den 14. januar 2015

Resume

Godkendelse af referat fra møde den 14. januar 2015.

Direktionen indstiller,

at referatet fra mødet i det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling den 14. januar 2015 godkendes.

Sagsfremstilling

Efter udvalgets forretningsorden skal referatet fra det foregående møde forelægges til godkendelse.

 

Referat fra udvalgets møde den 14. januar 2015, der tidligere er udsendt til udvalgets medlemmer, er vedlagt til godkendelse.


Beslutning

Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling godkendte referatet fra mødet den 14. januar 2015.  

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-76-3-15

3. Orientering om Aarhus 2017

Resume

Region Midtjylland har været engageret i satsningen "Aarhus  2017" siden 2009 og har bevilget 55 mio. kr. hertil over perioden 2013-18. 35 mio. kr. via Vækstforums erhvervsudviklingsmidler og 20 mio. kr. via kulturmidlerne.

 

Aarhus 2017 satsningen har epicenter i Aarhus, men er skabt og bliver realiseret i et tæt samarbejde med Region Midtjylland og regionens øvrige 18 kommuner

 

På mødet vil Lene Øster, Regional udvikling bl.a. orientere om det regionale perspektiv i arbejdet med at skabe 2017 programmet.  

 

 

Direktionen indstiller,

at udvalget tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

Region Midtjylland har været engageret i satsningen "Aarhus  2017" siden 2009 og har bevilget 55 mio. kr. hertil over perioden 2013-18. 35 mio. kr. via Vækstforums erhvervsudviklingsmidler og 20 mio. kr. via kulturmidlerne.

 

Aarhus 2017 satsningen har epicenter i Aarhus, men er skabt og bliver realiseret i et tæt samarbejde med Region Midtjylland og regionens øvrige 18 kommuner

 

På mødet vil Lene Øster, Regional udvikling bl.a. orientere om det regionale perspektiv i arbejdet med at skabe 2017 programmet.  

Beslutning

Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling tog orienteringen til efterretning.

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-30-76-39-14

4. Viborg Katedralskole ansøger om udbud af international gymnasial uddannelse (International Baccalauraete) (Sag til forretningsudvalget)

Resume

Undervisningsministeriet har sidst i 2014 iværksat en udbudsrunde vedrørende ansøgning om udbud af International Baccalaureate, en international anerkendt studentereksamen.

 

Viborg Katedralskole søger om tilladelse til at udbyde International Baccalaureate fra skoleåret 2015-2016.

 

I Region Midtjylland udbyder Grenaa Gymnasium, Ikast-Brande Gymnasium, Langkær Gymnasium og Struer Gymnasium allerede denne internationale studentereksamen. På landsplan udbydes den på seks andre uddannelsesinstitutioner. 

 

Administrationen anbefaler, at Viborg Katedralskole godkendes som udbyder af International Baccalaureate.

 

Direktionen indstiller,

at Viborg Katedralskole godkendes som udbyder af International Baccalauraete.

Sagsfremstilling

Administrationen anbefaler en godkendelse af Viborg Katedralskole som udbyder af den internationale studentereksamen. Ansøgningen fra Viborg Katedralskole lever op til Undervisningsministeriets krav til et kommende udbud:

 

Nye udbud skal være økonomisk bæredygtige og må ikke udtynde grundlaget for eksisterende udbud af International Baccalaureate - Viborg Katedralskole har gennemført en høring af de øvrige udbydere af International Baccalaureate i den nærmeste geografi. Institutionerne i Region Midtjylland giver alle i deres høringssvar udtryk for bekymring for det samlede elevgrundlag. Hasseris Gymnasium, Region Nordjylland, udtaler, at et udbud på Viborg Katedralskole ikke vil påvirke søgningen til Hasseris Gymnasium. (Høringssvar er vedlagt som bilag).

 

Af tabellerne 1 og 2 fremgår det, at antallet af elever er steget i takt med et øget udbud af den internationale studentereksamen. Administrationen vurderer, at den udvikling vil fortsætte. Et udbud af International Baccalaureate i Viborg vil derfor ikke få indflydelse på optagegrundlaget for de øvrige udbydere.

 

Nye udbud skal understøtte udbud og efterspørgsel efter udenlandsk arbejdskraft -

Regionsrådet og Vækstforum har i flere indsatser prioriteret behovet for udenlandsk arbejdskraft, og et udbud af en international studentereksamen i Viborg vil understøtte denne indsats.

 

Viborg katedralskole skriver endvidere i sin ansøgning, at erhvervslivet i Viborg og omegn har behov for at kunne tiltrække og fastholde specialiseret udenlandsk arbejdskraft. Det gælder ikke mindst for virksomheder som Grundfos, Aarhus Universitet Foulum, Regionshospitalet Viborg og The Animation Workshop. Der er ca. 175 udenlandske børn og unge med statsborgerskab i et vestligt land i alderen 10-19 år bosat i Viborg Kommune. Antallet af udenlandske børn og unge bosat i Viborg er vokset betydeligt hurtigere end i det øvrige Region Midtjylland og Danmark generelt.

 

Udvikling i elevantallet

Nedenstående to tabeller viser udviklingen i elevantallet på de uddannelsesinstitutioner i region Midtjylland, som allerede udbyder International Baccalauraete. Tabel 1 viser søgningen til uddannelsen, og tabel 2 viser det samlede antal elever.

 

[image]

 

 

[image]





Beslutning

Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-33-76-23-2-10

5. Debatoplæg om "Tidens velfærdsudfordringer, fremtidens vækstmuligheder?" (Sag til forretningsudvalget)

Resume

Danske regioner har udarbejdet et debatoplæg " Tidens velfærdsudfordringer, fremtidens vækstmuligheder?". Debatoplægget er sendt til regionsrådene, som opfordres til at have en politisk drøftelse af emnet og give bemærkninger til det videre arbejde med emnet herunder til en eventuel kommende politik på området.

Direktionen indstiller,

at udkast til svar til Danske Regioner vedrørende debatoplæg godkendes.

Sagsfremstilling

Under overskriften ”Tidens velfærdsudfordringer, fremtidens vækstmuligheder?” har Danske Regioner udarbejdet et debatoplæg om et mere kreativt og udbygget offentlig-privat samarbejde som afsæt for innovation af nye digitale løsninger til sundhedsvæsenet.

 

Med oplægget inviteres til debat om, hvordan regionerne sammen med erhvervslivet kan skabe de bedste rammer for innovation af nye digitale løsninger til sundhedsvæsenet. Målet med samarbejdet er at skabe ”Sund vækst” til gavn for både patienter, sundhedspersonale og virksomheder.

 

Danske Regioner opfordrer regionsrådene til at sætte oplægget til politisk drøftelse med henblik på at få en bredt forankret debat om emnet og input til en eventuel fremtidig politik på området. (Henvendelse og debatoplæg fra Danske Regioner er vedlagt som bilag).

 

Hovedlinjer i svaret til Danske Regioner

Region Midtjylland har arbejdet intensivt med offentlig-privat innovation siden 2007 og har høstet mange erfaringer af dette arbejde.

 

I arbejdet fremover med offentlig-privat innovation er det vigtigt, at der kommer et stærkere fokus på ledelse og implementering, hvis visionen om ”Sund vækst” skal realiseres. Herunder retningslinjer for (hurtig) dokumenteret evidens for effektivisering eller klinisk effekt, således at det bliver gennemsigtigt, hvornår kravene til et køb af en løsning er opnået.

 

Virksomheder ytrer sig ofte om, at det er svært at finde frem til, hvad det offentlige har som målsætninger og retning inden for digitalisering. Det kan overvejes, om en forretningsbaseret innovationsstrategi for regionerne kan være med til at fremme udviklingen hos erhvervslivet af efterspurgte løsninger.

 

Telemedicin bør have fokus på at sikre tværsektorielt samarbejde for borgere, som har behov for det. For at det kan lykkes, er det vigtigt at drøfte, hvordan vi kan sikre tværsektorielt samarbejde gennem sundheds- og praksisaftaler, herunder overveje om indførelse af telemedicinske løsninger giver anledning til ændringer i arbejdsgange og ansvarsfordeling.

 

mHealth (mobile health) er et område med stort potentiale, herunder kliniske apps (applikationer, der er godkendte som medical devices) og hele spil-delen, som kan være central i genoptræning, folkesundhed, innovativ offentlig kommunikation etc. På forskningsområdet kan regionerne bidrage med forskning i ikke blot data, men også, hvordan digitale løsninger reelt giver resultater for patienterne, borgerne og skatteyderne.   

 

I forhold til udvikling på alle områderne inden for digitalisering er det vigtigt, at man får identificeret de rette behov, så vi får reduceret igangsættelsen af projekter ”til hylden”. Derudover er der brug for en større villighed til at lukke projekter hurtigere, hvis de ikke fungerer.

 

En sidste vigtig faktor for at dette område kan lykkes, er udviklingen af offentlige indkøb. Region Midtjylland arbejder med udviklingen af innovative offentlige indkøb, og hvordan der kan skabes bedre forhold for offentlig-privat innovation (Udkast til svar til Danske Regioner er vedlagt som bilag).





Beslutning

Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-33-87-4-14

6. Kommende punkter til vækstforums møde den 18. februar 2015

Resume

Vækstforum for Region Midtjylland holder møde den 18. februar 2015.

  

Temaet for mødet vil denne gang være Fødevareindsatsen og herunder Region Midtjylland som omdrejningspunkt for den nationale fødevareklynge.

 

Mødet planlægges afholdt hos Agro Food Park i Skejby.

Direktionen indstiller,

at det Rådgivende Udvalg for Regional Udvikling tager punktet til orientering.

Sagsfremstilling

Tema: Fødevaresatsningen i et nationalt perspektiv

Siden Vækstforum i 2010 iværksatte en ambitiøs strategi og handlingsplan for udvikling af fødevareområdet, har satsningen udviklet sig fra et rent regionalt til et stadig mere nationalt erhvervsudviklingsinitiativ.

 

Temadrøftelsen tager udgangspunkt i erfaringerne fra det hidtidige arbejde og de udfordringer og muligheder, som et stigende nationalt fokus betyder for den fremtidige satsning og regionens kommende vækst- og udviklingsstrategi.  

 

Fødevaretemaet belyses ved følgende oplæg:

 

Præsentation af sekretariatets og fødevarerådets overvejelser om det fremtidige strategiske fokus i fødevaresatsningen ved afdelingschef Erik Sejersen, Regional Udvikling. 

 

Præsentation af det regionale innovationsmiljø Future Food Innovation, der allerede nu har erfaringer med at arbejde på tværs af regionsgrænser, ved innovationschef Gyda Bay, Future Food Innovation. 

 

Danish Food Cluster - etablering af en national fødevareklynge drevet af medlemsvirksomheder ved direktør Lone Ryg Olsen, Danish Food Cluster. 

 

Efter temadrøftelsen fortsætter Vækstforum sit ordinære møde med følgende indhold:

 

Ansøgning: Operatør til initiativet "Øget samspil og synergi mellem regionale og nationale fødevareinitiativer" 

Der er indkommet én ansøgning til operatøropgaven til initiativet "Øget samspil og synergi mellem regionale og nationale fødevareinitiativer". Initiativet skal medvirke til at udvikle den danske fødevareklynge og skal bl.a. ses i lyset af Region Midtjyllands rolle som omdrejningspunkt for udviklingen af den nationale fødevareklynge.

 

Initiativet består i ansættelsen af en netværksagent, som gennem en række tværgående udviklingsaktiviteter får til opgave at skabe et bedre samspil mellem de vigtigste fødevareaktører, regionale og nationale, samt styrke det tværregionale samarbejde og facilitere fælles projektudvikling bl.a. i EU-projekter.

 

Der ansøges om 1,5 mio. kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler i 2015 til Danish Food Cluster.

 

Ansøgninger til kommunepuljen i Rethink Business (cirkulær økonomi)

Syddjurs og Aarhus kommuner har søgt midler fra Rethink Business kommunepuljen. 

 

Formålet med puljen er at skabe grønne vækstmuligheder for erhvervslivet gennem kommunal efterspørgsel og offentligt-privat samarbejde. 

 

Syddjurs Kommune vil gennemføre projektet "Fremtidens Hus". Det handler om at udbrede kendskabet til ny bæredygtig teknologi i byggeri.

 

Aarhus kommune vil gennemføre projektet "Lisbjerg - en modelby for cirkulær økonomi". Det handler om at udvikle koncepter, der kan bruges i byudvikling efter principperne i cirkulær økonomi.

 

Kommunerne søger henholdsvis 260.000 kr. og 450.000 kr. Beløbene vil blive medfinansieret med et tilsvarende beløb fra de to kommuner og boligforeningen Ringgården i Aarhus. 

 

Evalueringer af turismeindsatser i Region Midtjylland

Region Midtjylland har gennemført en midtvejsevaluering af Vækstforums handlingsplan "Ny VÆKST i turismen" og en slutevaluering af det tværregionale projekt "Oplevelsesbaseret kystturisme" under den konkurrenceudsatte pulje. 

 

Evalueringen har fokus på fremdrift og virkemåde, effekter samt organisation, partnerskab og samarbejde.

 

Hovedkonklusionerne er positive: Indsatsen har været den rette. Væksten er understøttet, og udgangspunktet for videreudvikling af turisterhvervet er forbedret med et højere vidensniveau og fokus på organisering, forventningsafstemning og videndeling bør øges. 

 

Ansøgninger fra Stærke feriesteder Øst (Destination Djursland) og Vest (Ringkøbing-Skjern Kommune)

Operatørerne bag Stærke Feriesteder (Øst og Vest) i Vækstforums handlingsplan for turisme søger om tilskud til at afrunde igangsatte aktiviteter i henhold til Vækstforums handlingsplan 2015.

 

Destination Djursland søger om 1 mio. kr. i 2015 til støtte til eget udviklingsprojekt samt 0,8 mio. kr. til et fælles projekt for både Stærke feriesteder Øst og Vest

 

Ringkøbing-Skjern Kommune søger om 2 mio. kr. i 2015.

 

Ansøgninger til Eventpuljen

Vækstforum har afsat 10 mio. kr. om året af de regionale erhvervsudviklingsmidler i perioden 2014-2017 til udvikling og gennemførelse af større events. Det specifikke formål er at udnytte erhvervspotentialet i denne sammenhæng. På Vækstforums møde den 3. december 2014 blev kriterier og forudsætninger for medfinansiering fra Eventpuljen vedtaget.

 

Der foreligger nu tre ansøgninger til Eventpuljen: To ansøgninger fra Herning Kommune bestående af henholdsvis anmodning om støtte til gennemførelse af VM i ishockey for herrer i 2018 og VM i håndbold for kvinder i 2015, samt ansøgning fra Viborg Kommune til videreudvikling af eventen Hærvejsløbet. 

 

Bevilling til Team VækstDanmark

Team VækstDanmark skal bidrage til at skabe flere højvækstvirksomheder gennem et intensivt trænings- og sparringsforløb. Initiativet skal fremme udviklingsforløb for mindre virksomheder med vækstpotentiale, erfarne erhvervsfolk og investorer. Initiativet gennemføres i 2015-2017 og indgår i en fælles satsning sammen med de øvrige regioner og staten.

 

Der ansøges om 12,375 mio. kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler og 16 mio. kr. af EU's Regionalfondsmidler.  

 

Lån til sikring af likviditeten i Midtjysk Iværksætterfond

Midtjysk Iværksætterfond har løbende problemer med likviditeten, idet der er en tidsforskydning mellem fondens investeringer i virksomhederne og udbetalingen af EU midlerne fra Erhvervsstyrelsen. For at løse dette likviditetsproblem er der brug for en bankkredit, men som sikkerhed for denne kredit kræves det, at der stilles yderligere kapital til rådighed for fonden.

 

Dette kan løses ved, at der ydes fonden et ansvarligt lån på 5 mio. kr. 

 

Forlængelse i 2015 af samarbejdet om indstationering af en medarbejder fra Udenrigsministeriet, Eksportrådet i Væksthus Midtjylland

Væksthus Midtjylland ønsker en forlængelse af den strategiske samarbejdsaftale mellem Udenrigsministeriet, Eksportrådet og Region Midtjylland frem til udgangen af 2015. 

Samarbejdsaftalen har siden 2008 været rammen om en ordning, hvor en internationaliseringsrådgiver fra Udenrigsministeriet, Eksportrådet, har været fysisk placeret hos Væksthus Midtjylland. Formålet har været at sikre midtjyske virksomheder en nem og direkte adgang til Eksportrådets mange udenlandske repræsentationer og ydelser.

Ordningen har, som en del af GLOBALmidtprogrammet, medvirket til, at flere små og mellemstore virksomheder har udviklet og udnyttet eksportpotentiale.

 

Der ansøges om 630.000 kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler i 2015.

 

Ansøgning om medfinansiering af Enterprise Europe Network i Region Midtjylland for 2015-16

EU har gennemført en ansøgningsrunde til etablering af Enterprise Europe Networks (EEN), som er et globalt netværk af erhvervsfremmeaktører, der har fokus på at hjælpe små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner med at finde nye samarbejdspartnere i udlandet både i forhold til eksport, projektsamarbejde og teknologisk samarbejde. Flere end 50 lande er medlem af netværket, der er etableret af Europa-Kommissionen i 2008.

 

I Danmark består netværket af syv partnerorganisationer: Væksthus Hovedstadsregionen, Norddanmarks EU-kontor, Agro Business Park, Væksthus Midtjylland, South Denmark EU Office, Væksthus Sjælland og Cluster Excellence Denmark.

 

EEN partnere i Region Midtjylland, Agro Business Park A/S og Væksthus Midtjylland, søger om 603.000 kr. af de regionale erhvervsudviklingsmidler til medfinansiering i 2015 og 2016.

 

Status Dansk Produktions Univers

Regionsrådet bevilgede på sit møde den 21. august 2013 et etableringstilskud på 3,4 mio. kr. til medfinansiering af Dansk Produktions Univers.

 

Forudsætningerne for bevillingen er ændrede, hvorfor Hedensted Kommune og Dansk Produktions Univers har udarbejdet en redegørelse for de ændrede forhold.

 

Midlerne fra Realdania og Insero på i alt 50 mio. kr. skulle have været anvendt til køb og istandsættelse af ejendommen Vejlevej 21 i Hedensted. Der kunne dog ikke opnås enighed med ejeren om en rimelig pris. Samtidig har det ikke været muligt at fremskaffe tilstrækkelig lokal kapital til formålet, hvorfor Insero har tilkendegivet, at kapitalbehovet har været for omfattende. Realdania har fra projektets start meddelt, at fondens medvirken var betinget af Inseros deltagelse. Inseros frafald har dermed også medført Realdanias udtræden.

 

Dansk Produktions Univers Ejendom A/S bliver således ikke dannet.

 

Foreningen DPU er oprettet med indskud fra Insero, Hedensted Kommune og en privat investor, som tilsammen har indskudt 900.000 kr. Hele beløbet er anvendt til oprettelse af aktieselskabet Dansk Produktions Univers. Driftsselskabet DPU A/S fordrer ingen kapital, udover en daglig driftskapital, som er tilvejebragt via aktieindskuddet på 900.000 kr.

 

DPU har udarbejdet oversigt over budget og finansiering for 2014 (revideret årsregnskab foreligger i marts 2015) samt forventet oversigt over budget og finansiering for 2015.

Heraf fremgår, det realiserede budget for 2014 i alt udgør 5,5 mio. kr., hvoraf de regionale midler udgør 1,4 mio. kr. Det forventede budget for 2015 er estimeret til i alt 5,4 mio. kr., hvoraf de regionale midler udgør 1,0 mio. kr.  

  

De planlagte aktiviteter i 2015 og ind i 2016 kan imidlertid sagtens finde sted i de nuværende rammer på Vejlevej 21 i Hedensted.

 

I løbet af 2015 forventes der igangsat et strategiforløb, der kigger minimum tre år frem. Dette forventes startet i april og afsluttet i november, hvor DPU bestyrelsen godkender strategien for de kommende år.

Beslutning

Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling tog orienteringen til efterretning.

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-00-22-14

7. Gensidig orientering

Sagsfremstilling

Gensidig orientering.


Beslutning

Administrationen orienterede kort om udvinding af tungsand ved Ringkøbing, herunder indledende møder med det australske selskab Iluka Ressources. Selskabet ønsker at gennemføre en opmåling af magnetfeltet i udvalgte dele af Midt- og Vestjylland som en indledende del af efterforskning af tungmineralforekomster i Danmark.

 

Tilde Bork var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.

Tilbage til toppen