Udvalg Vedr. Regional Udvikling 10. april 2013 (Referat)
Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum
til
mødet i
den 10. april 2013 kl. 15:00
i Mødelokale F7, stuen, Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg
Referat fra møde den 10. april 2013 i det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling.
Alle medlemmer var mødt undtagen Esther Jakobsen, der havde meldt afbud.
Mødet blev hævet kl. 16.15.
1. Godkendelse af referat fra sidste møde den 6. marts 2013
Resume
Godkendelse af referat fra møde den 6. marts 2013.
Direktionen indstiller,
at | referatet fra mødet den 6. marts 2013 i det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling godkendes. |
Sagsfremstilling
Efter udvalgets forretningsorden skal referatet fra det foregående møde forelægges til godkendelse.
Referat fra udvalgets møde den 6. marts 2013, der tidligere er udsendt til udvalgets medlemmer, vedlægges til godkendelse.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling godkendte referatet fra mødet den 6. marts 2013.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.
2. Godkendelse af udkast til strategi for jordforurening (Sag til forretningsudvalget)
Resume
Regionsrådet udarbejder en årlig indberetning til Miljøministeriet om planlagte indsatser på jordforureningsområdet og om gennemførte aktiviteter i det forgangne år. Politikerne vedtager de strategiske fokuspunkter, som administrationens indsats og handlingsplaner baseres på.
De strategiske indsatser i 2013 tager udgangspunkt i implementering af den regionale udviklingsplan og omfatter: Mest miljø for pengene, Tryghed for borgerne og Effektiv videndeling. Desuden vil administrationen i 2013 forberede sig på de nye udfordringer, som det forventes, at regionerne får fra 2014.
Direktionen indstiller,
at | udkast til indberetning om jordforurening 2012 - jordforureningsplan 2013 godkendes. |
Sagsfremstilling
Region Midtjyllands hovedopgave på jordforureningsområdet er at forhindre, at menneskers sundhed i boliger og børneinstitutioner trues af jordforurening samt at sikre rent drikkevand. Ifølge Lov om forurenet jord skal regionsrådet udarbejde en årlig indberetning til det af Miljøministeren nedsatte Depotråd. Indberetningen skal omfatte en strategi for de planlagte indsatser på jordforureningsområdet i indeværende år og en redegørelse for de gennemførte aktiviteter i det forgangne år.
Region Midtjylland blev ved årsskiftet 2011/2012 færdig med den systematiske kortlægning af gamle forureninger. Derfor blev 2012 præget af væsentlig flere midler til undersøgelser og egentlige oprydninger på de kortlagte grunde.
Udkast til indberetning (redegørelse og strategi) og en oversigt over planlagte aktiviteter i 2013 vedlægges som bilag.
Strategiske tiltag i 2013
Region Midtjylland vedtog den 20. juni 2012 den regionale udviklingsplan 2012 for Midtjylland. Et af indsatsområderne, under overskriften byer og landskab, er jordforurening. Målet er her, at kendte forureninger, der kan true grundvandsmagasinerne og borgernes sundhed, er under kontrol i 2030. Overordnet vil Region Midtjylland på jordforureningsområdet arbejde hen mod at implementere den del af udviklingsplanen. Særligt fokus er der i 2013 på: Mest miljø for pengene, tryghed for borgerne og effektiv videndeling. Desuden vil Region Midtjylland aktivt forberede sig på de nye udfordringer i forhold til blandt andet natur og overfladevand.
Mest miljø for pengene
Administrationen arbejder igen i 2013 på at få mest miljø for pengene, samtidig med der sikres en balance i fødekæden fra indledende undersøgelse til videregående undersøgelse og eventuel afværge. Det sker ved at gennemføre en årlig prioritering af samtlige kortlagte grunde i regionen. Med hensyn til arealindsatsen er der særligt fokus på de mest giftige stoffer. I forhold til grundvandsindsatsen følger regionen rækkefølgen i den statslige grundvandskortlægning.
Tryghed for borgerne
Alle de oplysninger, regionen har om jordforurening, er via RM.dk stillet til rådighed for borgere og virksomheder. Regionen planlægger i 2013 en lang række undersøgelser af kortlagte grunde med henblik på at skabe afklaring for borgerne om den eventuelle forurening på deres grund. Administrationen reagerer så hurtigt som muligt på anmodninger om boligundersøgelser.
Effektiv videndeling
Administrationen deltager i udviklingsprojekter regionalt, nationalt og internationalt med private virksomheder og offentlige institutioner. Projekterne har fokus på bæredygtighed, natur og klimatilpasning, der alle er potentielle udviklingsområder, hvor regionen har stærke kompetencer. Samarbejdet med eksterne partnere vil blive strømlinet i 2013.
Desuden vil Region Midtjylland forberede sig på de nye opgaver, regionen får i 2014, hvis forslag til jordforureningslov vedtages som fremsat i folketinget den 28. februar 2013. Det gælder direktivet om industriel emission og indsatsen over for natur og overfladevand. Administrationen er i en indledende fase, lovændringen vedrørende natur og overfladevand træder først i kraft i 2014. Administrationen vil i 2013 indlede samarbejder med Miljøstyrelsen og de andre regioner med henblik på at planlægge den fremtidige indsats.
Strategien er retningsgivende for Region Midtjyllands handlingsplan for 2013.
Handlingsplan 2013
Administrationen vil i 2013 have fokus på implementeringen af de områder i planen, som vedrører vores indsatsområder. Kursen lægges med den overordnede målsætning, at de årlige handlingsplaner rykker Region Midtjylland et skridt videre mod opfyldelsen af visionerne i Den Regionale Udviklingsplan om sikring af rent grundvand i år 2030. Endvidere arbejdes der målrettet mod at sikre, at borgere ikke udsættes for sundhedsfarer fra jordforureninger. Målet er, at der i 2030 ikke længere er jordforureninger i Region Midtjylland, som udgør en trussel mod folks sundhed.
Som den første region afsluttede Region Midtjylland ved årsskiftet 2011/2012 den systematiske V1 kortlægning, hvilket indebærer, at al eksisterende viden om aktiviteter, som har kunnet give anledning til jordforurening, er fundet frem. Den systematiske kortlægning bandt mange ressourcer, som nu er frigivet til den miljø- og sundhedsprioriterede indsats fra 2012 og fremefter.
Region Midtjylland forventer i 2013 at udføre i alt cirka 340 indledende undersøgelser inden for indsatsområderne grundvand og følsom arealanvendelse. 261 lokaliteter er allerede prioriteret til indledende undersøgelse og fremgår af administrationens aktivitetsliste (vedlagt som bilag).
Region Midtjylland udfører boligundersøgelser ud fra de indkomne anmodninger fra boligejere. Boligejere har krav på, at undersøgelsen er afsluttet inden for et år. For at opnå omkostningseffektivitet samles undersøgelserne i puljer af cirka 15 undersøgelser. Der budgetteres med 30 boligundersøgelser i 2013.
Region Midtjylland har prioriteret 97 lokaliteter til videregående undersøgelser, heraf er 30 nye og der udføres afværge på 28 lokaliteter, heraf er otte nye med opstart i 2013. Flere lokaliteter vil blive prioriteret i løbet af 2013. Region Midtjylland arbejder så vidt muligt på at gennemføre en komplet oprensning ved afværgeprojekter, hvor restforureninger alternativt vil føre til løbende afværge og monitering. Komplet oprensning mindsker risikoen for, at regionen i fremtiden er nødt til at allokere størstedelen af områdets budget til drift af afværgeanlæg og monitering.
Region Midtjylland har i en årrække kontrolleret og afværget en række store forureninger – en stor forurening defineres ved, at den samlede afværgeindsats forventes at koste mere end 10 mio. kr. Indsatsen fortsættes i 2013, og køreplanen for regionens indsats ved Høfde 42 følges.
Region Midtjylland vil fortsat yde service på et højt niveau til borgere og andre interessenter på jordforureningsområdet. I 2013 forventer administrationen at servicere tusindvis af grundejere pr. telefon og mail, mens cirka 30.000 attester på ejendomme vil blive indhentet via regionens hjemmeside.
Region Midtjylland vil i 2013 deltage i en række udviklingsprojekter. Regionen har opnået støtte fra EU og Miljøstyrelsen til demonstrationsprojektet NorthPestClean, som gennemføres af Region Midtjylland i perioden 2010-2013. Projektet skal resultere i et forbedret beslutningsgrundlag for regionens fremtidige indsats ved Høfde 42.
Region Midtjylland vil i 2013 fortsat have et effektivt og tillidsfuldt samarbejde med kommunerne, de øvrige regioner og Naturstyrelsen. Region Midtjylland vil arbejde for, at det tætte samarbejde på jordforureningsområdet udvikles løbende.
For at kunne agere effektivt og med høj kvalitet i ydelserne er Region Midtjylland meget afhængig af, at der er styr på de store mængder data. Der er omkring 25.000 grunde i regionens jordforureningsdatabase (JAR). Der vil i 2013 fortsat være fokus på systemintegration, som kan strømline administrationens arbejdsgange yderligere.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.
Bilag
3. Placering af atomaffald (Sag til forretningsudvalget)
Resume
Struer og Skive Kommuner har anmodet om regionsrådets støtte i protest mod forslag om at placere atomaffald i regionen. Kommunerne finder at en sådan placering vil forringe deres udviklingsmuligheder.
Direktionen indstiller,
at | regionsrådets støtte til protest mod forslag om at placere atomaffald i regionen drøftes. |
Sagsfremstilling
Borgmester Niels Viggo Lynghøj, Struer Kommune og borgmester Flemming Eskildsen, Skive Kommune har på kommunernes vegne anmodet regionsrådet om støtte til protest mod forslag om at placere atomaffald i Thyholm, Skive Vest eller Thise. Borgmestrene finder, at det er "ødelæggende for et lokalsamfund at være hjemsted for et atomaffaldsdepot". Henvendelse fra Stuer og Skive kommuner er vedlagt.
Proces
Der er nedsat en tværministeriel arbejdsgruppe, der skal udpege det bedst egnede sted til et slutdepot til opbevaring af radioaktivt affald fra Risø. De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) har med bidrag fra Naturstyrelsen undersøgt lokaliteter i henholdsvis Skive, Struer, Kerteminde, Lolland og Bornholm Kommuner.
Der gennemføres aktuelt en strategisk miljøvurdering af de seks mulige placeringer og af fortsat mellemlagring i Danmark. Sideløbende med miljøvurderingen undersøger Sundhedsministeriet mulighederne for at placere det lav- og mellemradioaktive affald i udlandet.
Forventeligt i slutningen af 2013 indstiller arbejdsgruppen to områder til videre detaljerede feltundersøgelser.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling anbefaler forretningsudvalget,
at regionsrådet fuldt ud støtter Sundhedsministeriets undersøgelse af muligheden for at placere det lav- og mellemradioaktive affald i lande, der har erfaring med håndtering og opbevaring af atomaffald,
at der ikke etableres depoter for atomaffald i Danmark udover i Risø, og
at såfremt atomaffaldet ikke kan placeres i udlandet, skal affaldet fortsat opbevares på Risø.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.
Jacob Isøe Klærke og Michael Thomsen tog forbehold for det 2. og 3. ”at”, idet Socialistisk Folkeparti støtter ønsket om miljømæssig forsvarlig behandling i udlandet som det primære mål. Men mener, at hvis affaldet skal håndteres i Danmark, vil Socialistisk Folkeparti foretrække en anden placering end Risø, hvis denne miljømæssigt er klart at foretrække. En stillingtagen må derfor afvente statens undersøgelse.
4. Tidskritiske forberedende arbejder ved anlæg af Aarhus Letbane (Sag til forretningsudvalget)
Resume
Regionsrådet skal tage stilling til henvendelse fra bestyrelsen for anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S om at igangsætte forberedende arbejder, der er tidskritiske i forhold til overholdelse af den samlede tidsplan for anlægsprojektet. Det drejer sig om øvrige spuns og sporomlægninger i banegraven samt forberedende anlægsarbejder på stækningen Lisbjerg – Lystrup. Udgiften til disse anlægsarbejder anslås til 94,5 mio. kr. Region Midtjyllands andel heraf udgør 5,5 mio. kr., svarende til 5,8 %. Udgiften har ingen likviditetsmæssige konsekvenser for Region Midtjylland.
Samtidig anbefales det, at regionsrådet bemyndiger administrationen til at godkende fremtidige henvendelser fra Aarhus Letbane I/S om igangsætning af tidskritiske anlægsarbejder, der ligger indenfor budgettet.
Direktionen indstiller,
at | det godkendes, at Aarhus Letbane I/S kan indgå kontrakt om de beskrevne anlægsopgaver, og |
at | administrationen bemyndiges til efter anmodning fra Aarhus Letbane I/S at godkende igangsætning af tidskritiske anlægsarbejder under forudsætning af, at disse ligger indenfor budgettet. |
Sagsfremstilling
Regionsrådet blev den 23. januar 2013 orienteret om status for letbaneprojektet og godkendte i den forbindelse, at Aarhus Letbane I/S kunne indgå kontrakt om to tidskritiske forberedende anlægsarbejder. Der var tale om fundering af bro i Egaadalen samt om bro over Banegraven ved Aarhus Banegård.
I følge vedtægterne for Aarhus Letbane I/S skal beslutning om at indgå kontrakter om anlæg forelægges af bestyrelsen for interessenterne (ejerne) på et interessentskabsmøde til beslutning.
Aarhus Letbane I/S har efter møde i bestyrelsen fremsendt anmodning om godkendelse af igangsætning af yderligere anlægsarbejder, der er tidskritiske i forhold til den samlede tidsplan for letbaneprojektet (anmodning med bilag er vedlagt). Det drejer sig om øvrige spuns og sporomlægninger i banegraven og forberedende anlægsarbejder på strækningen Lisbjerg – Lystrup. Udgiften til disse anlægsarbejder anslås til 94,5 mio. kr. Region Midtjyllands andel heraf udgør 5,5 mio. kr. svarende til 5,8 %. Udgiften ligger indenfor det af Aarhus Letbane I/S' fastlagte budget og er en del af Region Midtjyllands samlede bidrag på 78 mio. kr. Udgiften har derfor ingen likviditetsmæssige konsekvenser for Region Midtjylland.
Administrationen anbefaler, at regionsrådet godkender, at Aarhus Letbane I/S kan indgå kontrakt om de beskrevne anlægsarbejder.
Aarhus Letbane har endvidere fremsendt en tidsplan over kommende anlægsarbejder af tidskritisk karakter (indgår i vedlagte bilag). Der er tale om:
Sporarbejder - Omlægning af eksisterende spor ved Aarhus H
Forberedende arbejder - Bygningsentreprise ved Aarhus H
Kabelregistrering og dokumentation
Sikringsarbejder – Åhavevej – Østbanetorv + Lystrup
Styring – Omstillingsanlæg
I henhold til tidsplanen forfalder kontraktindgåelsestidspunkter for disse anlægsarbejder i perioden 1. maj til 1. september 2013.
Igangsætning af de tidskritiske forberedende anlægsarbejder er godkendt af bestyrelsen inden de i henhold til vedtægterne fremsendes til godkendelse hos Region Midtjylland og de øvrige interessenter.
Administrationen finder det ikke hensigtsmæssigt, at regionsrådet skal behandle drypvise indstillinger om igangsætning af budgetterede anlægsarbejder i takt med, at Aarhus Letbane I/S anmoder om godkendelse af disse.
Derfor anbefaler administrationen, at regionsrådet bemyndiger administrationen til at godkende igangsættelse af de tidskritiske anlægsarbejder, når bestyrelsen for Aarhus Letbane I/S anmoder herom og under forudsætning af, at disse ligger inden for budgettet.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget, idet at der tilføjes et ekstra ”at” i indstillingen om, at regionsrådet løbende orienteres om status på letbaneprojektet.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.
5. Ansøgning om tilskud til konference om digital innovation i musik- og kulturskolernes læringsmiljø (Sag til forretningsudvalget)
Resume
Danske Musik- og Kulturskoleledere (DMKL) og det digitale sociale musiknetværk Sinus søger om tilskud til en konference om digital innovation i musik- og kulturskolernes læringsmiljø. Formålet med konferencen, der samler lærere fra alle musik- og kulturskoler i Region Midtjylland, er at skabe et solidt udgangspunkt for digital innovation i skolerne.
Region Midtjylland søges om 175.000 kr. ud af et samlet budget på 315.000 kr. Administrationen indstiller, at der bevilges 135.000 kr. i 2013.
Direktionen indstiller,
at | der af regionens kulturudviklingsmidler bevilges 135.000 kr. i 2013 til Danske Musik- og Kulturskoleledere (DMKL) og det digitale sociale musiknetværk Sinus til afholdelse af konference om digital innovation i musik- og kulturskolernes læringsmiljø. |
Sagsfremstilling
Konferencen er et vigtigt led i en digital strategi for musikskolerne i Midtjylland. Med omdrejningspunkt i emnet digital innovation i musik- og kulturskolernes læringsmiljø består konferencen af oplæg, diskussion og workshops i instrumentspecifikke faggrupper. 400 musik- og kulturlærere forventes at deltage i konferencen.
DMKL Region Midt, der er et netværk bestående af samtlige musik- og kulturskoler i regionen, står samlet bag konferencen sammen med Sinus, og alle skolerne deltager med hovedparten af de tilknyttede lærere, hvilket ifølge ansøgerne er noget helt unikt. Konferencen bliver således et vigtigt led i udbredelsen og implementeringen af Sinus. Den kan desuden sikre fælles fodslag på it-området gennem etablering af erfa-grupper og netværk på tværs af musik- og kulturskolerne i Region Midtjylland og styrke videndelingen på it-området fremadrettet.
Indhold
Konferencen afholdes den 25. september 2013 kl. 9-17 på Kulturellen i Herning og Herning Musikskole. Programmet for dagen indeholder:
Indledende keynote.
Erfaringsudveksling i faggrupper.
Fremlæggelse af undersøgelse om brugen af it i den regionale musikundervisning.
Keynotes med speciale i udvikling og implementering af digital innovation (bud på lærerens rolle i den digitale tidsalder, krav til fysiske og pædagogiske miljøer mv.).
Oplæg om Sinus med fokus på ophavsretten (fildelingsproblematikken).
Faggruppemøder med fokus på netværksdannelse og faglig udveksling på tværs af regionen.
Paneldebat, hvor musik- og kulturskoleelever fremlægger deres ønsker for fremtidens undervisning, kommenteret af eksperter i kommunikation og digitalisering samt lærere.
Programmet tager dermed højde for såvel lavpraktiske som didaktiske emner i relation til musikundervisning i en ny medievirkelighed. Hensigten er at udstyre deltagerne med tidssvarende digitale og pædagogiske redskaber til brug i undervisningen.
Formål
Konferencen skal ifølge ansøgningen sætte deltagerne i digitalt gear og udforske musikskolens rolle i det digitale rum, herunder:
Styrke det tværkommunale samarbejde og øge mobiliteten af de kreative initiativer.
Præsentere og evaluere diverse praktiske værktøjer og digitale tjenester, som bruges i musikundervisning.
Fremme en fælles forståelse for hvilke digitale redskaber, der i kreative og pædagogiske sammenhænge er brugbare.
Give nye perspektiver på lærerens rolle i musikundervisning.
Etablere faglige netværk og styrke erfaringsudveksling musikskolerne imellem.
Etablere fælles arbejdsredskaber for at styrke samarbejdet på tværs af kommunale grænser.
Understøtte regionens netværksdannelse med henblik på 2017.
Baggrund
Regionsrådet har i juni 2011 bevilget 2,5 mio. kr. til Sinus for perioden 2011-2012. Netværket er i øjeblikket under implementering på regionens musikskoler. Om baggrunden for konferencen skriver ansøgerne: ”Sinus skal tilhøre musik- og kulturskolerne, og deres elever og lærere er brugerne på Sinus. Derfor har Sinus tilskyndet Region Midtjyllands musik- og kulturskoler til at holde en samlet konference med fokus på innovation og digitalisering [...]. Det, at alle medarbejdere fornemmer en samhørighed omkring de digitale perspektiver, og at de har mødt og afprøvet ”digitaliserede” kollegers innovative brug af digitale medier, ser vi som den bedste igangsætter for en regional fællesforståelse af behovet for visioner, mål og delmål for den digitale fremtid og dermed den enkelte skoles fastholdelse af sin unikke lærerressource. Herefter er Sinus den sociale e-læringsplatform, hvor erfaringerne fra konferencen omsættes til praksis, og hvor innovationen fortsætter i dialogform.” Forankringen på de enkelte musikskoler sikres bl.a. ved, at samtlige musikskoler og deres respektive ledere deltager i det fælles arrangement.
Bemærkning
Regionsrådet bevilgede den 20. marts 2013 74.500 kr. til en anden musikkonference, ”Musikkens muligheder” i regi af Videnscenter for Musik. De to konferencer er imidlertid ikke emnemæssigt beslægtede. Regionsrådet har derudover i februar 2012 bevilget 90.000 kr. til konferencen ”Nye toner”, hvor Sinus var medarrangør.
Økonomi
Region Midtjylland søges om 175.000 kr. ud af et samlet budget på 315.000 kr. Under henvisning til nødvendig prioritering af regionens kulturmidler bevilges 135.000 kr. til konferencen, idet det forventes, at ansøgerne vil kunne finde besparelser på særligt honorarer til keynotes og moderator.
Budget og finansiering for konferencen fremgår af tabel 1.
Regionsrådet kan give tilskud fra kulturudviklingsmidlerne til projekter, som har strategisk betydning, og som sigter mod en fortsættelse uden regional (med)finansiering. Oversigt over kulturudviklingsmidlerne fremgår af tabel 2.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling anbefaler direktionens indstilling til forretningsudvalget.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.
6. Orientering om ny regnskabspraksis for projekttilskud
Resume
Økonomi og Indenrigsministeriet har som følge af budgetloven ændret budget og regnskabspraksis for projekttilskud inden for erhvervsudvikling, uddannelse og kultur.
Ændringen har medført, at administrationen har bogført alle tilsagn givet i perioden 2007-2011, som endnu ikke var udbetalt til projekterne, på balancen. Dertil kommer alle tilsagn givet i 2012 som vedrører 2012 til 2015 også er bogført på balancen.
Praksis medfører, at Regional Udvikling har en negativ egenkapital på 173,6 mio. kr. som afvikles i årene 2013 og 2014.
Direktionen indstiller,
at | orientering om ny regnskabspraksis for projekttilskud tages til orientering. |
Sagsfremstilling
Økonomi- og Indenrigsministeriet har i forbindelse med implementeringen af budgetloven ændret budget og regnskabsprincipperne for projekttilskud inden for områderne erhvervsudvikling, uddannelse og kultur.
Det betyder, at projekttilsagn skal bogføres på tilsagnstidspunktet med projektets fulde beløb. Tidligere blev udgifterne til projekterne udgiftsført i det år, hvor udgiften forventedes afholdt.
Den nye praksis betyder, at den fulde forpligtelse udgiftsføres i resultatopgørelsen i tilsagnsåret, og indregnes som en forpligtelse i regionens balance. Udbetalingen af projekttilskud sker fra de hensatte forpligtelser, der således nedbringes i takt med udbetalingerne.
Den ændrede regnskabspraksis fra 2012 medfører, at administrationen er underlagt en overgangsperiode, således at tidligere givne projekttilsagn kan blive afviklet i henhold til en afdragsplan jævnfør vedlagte notat.
Tilsagn givet i perioden 2007-2011 som endnu ikke er udbetalt til projekterne samt bevillinger givet i 2012 med virkning for perioden 2012-2015 medfører, at der opstår et akkumuleret underskud på Regional Udviklings egenkapital på -173,6 mio. kr. som afvikles gennem mindreforbrug på driften i 2013 og 2014.
Konsekvensen er, at der vil være periodemæssige forskydninger i til rådighedsværende midler til nye projekter til perioden 2013 til 2015.
Nedenstående tabel 1, hvad der var til rådighed pr. 1. januar 2013.
Beslutning
Det rådgivende udvalg vedrørende regional udvikling tog orienteringen om ny regnskabspraksis til orientering.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.
7. Gensidig orientering
Sagsfremstilling
Orientering om fællesmøde tirsdag den 30. april 2013 kl. 16.00-19.30
med LAG formænd, LAG koordinatorer og kommuner.
Beslutning
Michael Thomsen, Esther Jakobsen, Leif Lund og Vagn Larsen deltager i fællesmødet med LAG formænd og LAG koordinatorer.
Esther Jakobsen var forhindret i at deltage i behandlingen af sagen.